Foto portada: manifestant asseguts davant els Mossos d'Esquadra. Autor: J.d.A.

2.500 persones contra la “repressió policial”

Unes 2.500 persones s’han manifestat aquest vespre pels carrers de Sabadell contra la “repressió i la violència policial” d’aquests dies. La manifestació ha començat a la plaça Sant Roc i ha finalitzat davant la comissaria de la Policia Nacional, on dimarts una altra concentració va esdevenir en batalla campal. Quatre dies després, la protesta ha acabat sense corredisses, detinguts ni ferits. 

La concentració s’ha divulgat aquest dissabte al matí a través del compte de Twitter de La Forja, moviment juvenil vinculat al partit de l’esquerra independentista Poble Lliure. Ha aplegat prop de 2.500 persones de les diverses famílies de l’independentisme a la plaça Sant Roc, segons fonts de la Policia Municipal. 

La gran majoria s’han manifestat fins la comissaria de la Policia Nacional. Han avançat per l’eix central, Vilarrubias i la Gran Via, on han ocupat els dos sentits de la marxa. Un cop a la comissaria, ja els esperava un gran contingent de Mossos d’Esquadra. Prèviament s’havien retirat tots els contenidors de la zona i els carrers adjacents. Entre els policies, alguns al terrat de la comissaria, i com ja s’està fent habitual, un helicòpter sobrevolant el cel de Sabadell.

Un moment de la concentració. Autor: David B.
Un moment de la concentració. Autor: David B.

Una part dels concentrats s’han assegut a terra, entre càntics reivindicatius, tot demanant la “llibertat dels presos polítics” o fer fora les “forces d’ocupació”, entre altres. Alguns joves han mostrat pots de detergent Fairy, sent ovacionats. La concentració, en tot moment, ha estat menys tensa des de l’inici que la de fa quatre dies. Els policies estaven situats d’una forma diferent, més concentrats al carrer de Sant Maties que dimarts. Els manifestants no s’han acostat tant a la comissaria tampoc, i la tensió no s’ha disparat.

Alerta ultra 

Sí ho feien les alertes quan ha començat a circular una piulada alertant de la presència d’un grup ultra a La Creu Alta amb bats de beisbol que esperaven el final de la concentració per atacar. Segons les fonts policials consultades, no s’ha pogut verificar aquest extrem. Però passades les nou de la nit, el CDR ha decidit desconvocar la concentració davant la Policia Nacional via xarxes socials. Alguns dels manifestants ho han anat dient veu en alta, animant la resta a marxar plegats fins l’Ajuntament per evitar-se problemes amb el presumpte grup ultra.
Així ho ha fet la pràctica totalitat. Han deixat la Gran Via i han tornat pel carrer de Vilarrubias, Via Massagué i Passeig Manresa. Abans de les 10 de la nit, tot plegat s’ha acabat. A les acaballes de la concentarció, segons ha informat Ràdio Sabadell, els Mossos d’Esquadra han identificat almenys a una manifestant i li han requisat material: un martell o alcohol de cremar.

Foto portada: manifestant asseguts davant els Mossos d’Esquadra. Autor: J.d.A.