Foto portada: fotoil·lustració via Diario Chaco.

3.000 infants seran sotmesos a un estudi sobre obesitat

Uns 3.000 infants de quart, cinquè i sisè de primària de més de 50 escoles de Sabadell participen des d’aquest dimarts en un projecte d’investigació per examinar els vincles entre la vida urbana i el sobrepès entre els menors.

L’estudi durarà més de sis mesos i està liderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) amb la col·laboració de l’Ajuntament. Està finançat per la Fundació La Marató de TV3. Les escoles, famílies i nens participaran de forma voluntària en proves de mesurament d’altura, pes i pressió arterial. Ompliran també qüestionaris sobre salut i benestar, ús de les tecnologies i activitat física.

“El principal problema de salut infantil”

La investigadora de l’ISGlobal Martine Vrijheid assegura que “l’obesitat s’ha convertit en el principal problema de salut infantil a Espanya”. En el cas català, es calcula que un de cada tres infants d’entre sis i 12 anys tenen sobrepès. Unes xifres que dupliquen les del nord d’Europa.

Entendre els determinants de l’obesitat infantil és ara més urgent que mai donat l’ascens ràpid del problema a nivell global”, ha afirmat Vrijheid.

La investigadora sosté que fins el moment les intervencions purament a nivell individual han tingut èxits “limitats”. El projecte vol aportar informació a l’estudi de l’obesitat infantil i la seva relació amb les ciutats. El projecte és un dels 34 seleccionats per la Fundació La Marató per finançar projectes d’investigació sobre diabetis i obesitat. L’estudi porta el nom següent: ‘Entorn urbà i obesitat infantil a Catalunya’.

Foto portada: fotoil·lustració via Diario Chaco.