771 infants i joves rebran aliments aquest estiu a Sabadell

Durant aquestes vacances escolars com a mínim 771 nens i joves de Sabadell rebran aliments per a garantir la seva nutrició. El programa per garantir l’alimentació dels infants aquest estiu incorpora noves entitats i més recursos respecte l’any passat.

Els regidors d’Educació, Joan Berlanga, i d’Acció Social, Gabriel Fernández, han presentat aquest matí el programa per garantir l’alimentació infantil aquest estiu. Berlanga ha deixat molt clar que “la crisi no fa vacances” i que hi ha persones que sense l’escola no tenen garantit el subministrament d’aliments bàsics. La resposta social és una prioritat de l’ajuntament de Sabadell i per això aquest any s’ha ampliat el programa que es va iniciar l’any passat. “Esperem que algun dia aquest programa desaparegui, que voldrà dir que no tenim problemes de suficiència alimentària”, ha recalcat Fernández.

Les novetats d’enguany són que en els lots d’estiu del Rebost Solidari s’ha augmentat el menjar fresc i s’ha afegit un esmorzar o berenar amb l’objectiu d’incrementar el seu valor nutricional; la targeta de la Creu Roja, que se’n dóna una per família i inclou 52€ per infant o jove a càrrec, ha vist modificada l’aportació que fa l’Ajuntament, que ara és del 75% del total, mentre que la Creu Roja n’aporta el 25% restant. Finalment s’han ampliat els cursos de formació d’hàbits saludables dirigits als adolescents. El programa té un pressupost de 106.000 euros, sumats els que hi aporten les entitats i el consistori.

Els beneficiaris d’aquestes ajudes seran infants i joves fins als 16 anys. Les entitats que hi participen són l’Obra Social de “La Caixa”, el Mercat Central, la Creu Roja, el Rebost Solidari, Càritas, Probitas, la Ludoteca Margarida Bedós, i les fundacions Pere Tarrés i CASSA. Totes elles han explicat com col·laboren en aquesta acció ja sigui en forma de casals o d’aportacions directes de menjar a altres entitats. Tan les entitats socials com els regidors del govern han agraït la col·laboració ciutadana que fa possible que aquesta ajuda arribi als qui més ho necessiten.

Foto portada: Gabriel Fernández i Joan Berlanga acompanyats de representants de les entitats en la presentació d’aquest matí. Autor: J. d. A.