Foto portada: l'acampada, aquest matí. Autor: David B.

Acampada de policies locals davant l’Ajuntament per reclamar més agents i més recursos

Membres de la Policia Municipal de Sabadell ha acampat aquest dimecres a les portes de l’Ajuntament per demanar un increment d’efectius i de recursos materials i exigir a l’executiu municipal que respecti els seus drets.

Els agents afirmen que des de que es va produir el canvi de govern l’any 2015 no hi ha hagut “un diàleg real” amb els responsables municipals, a qui retreuen haver reestructurat el cos sense comunicar-ho als sindicats. Els policies expliquen que es va prioritzar la policia de proximitat en detriment d’altres torns, com el de nit, que va reduir-se un 50 per cent. A parer dels sindicats presents al cos, la situació s’ha agreujat en els darrers mesos a causa de la crema “reiterada” de contenidors i vehicles en diferents punts de la ciutat.

Mentre no hi ha hagut incidències greus no s’ha acabat de notar, però ara tenim un problema de seguretat pública important i no arribem a donar resposta”, ha explicat Iñaqui Aldaz, delegat d’UGT a la secció sindical del consistori sabadellenc.

Dins de l’Ajuntament s’ha debatut el pressupost municipal pel 2018, que preveu crear una vintena de noves places al cos. El pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor del quatripartit d’esquerres, l’abstenció del PSC i els dos regidors no adscrits i el vot en contra de CiU, Ciutadans i PP.

Foto portada: l’acampada, aquest matí. Autor: David B.