Acampada MES. Autor: David B.

Ensurt a l’acampada d’estudiants de la plaça del Doctor Robert

  • Segons l’organització, han tingut un incident amb un grup d’estètica “nazi” durant la nit. 
  • No obstant, fan un balanç positiu de la seva acció, que arriba a la fi aquesta tarda. 

Diverses desenes d’estudiants, una quarantena aproximadament, han fet nit a la plaça del doctor Robert aquest dissabte dins els actes del Moviment Estudiantil de Sabadell (MES) per demanar llibertat, amnistia i drets socials. Es preveu que l’acampada arribi a la seva fi diumenge al vespre. 

Els estudiants provenen bàsicament d’instituts com el Pau Vila, l’IES Vallès, Escola Industrial i Ferran Casablancas, i han plantat al voltant d’una quinzena de tendes de campanya després d’una manifestació que  va sortir dissabte al matí dels jutjats, a l’Eix Macià. L’acció ha comptat amb el suport de diverses formacions polítiques independentistes i entitats i moviments socials.

Acampada MES. Autor: David B.
Tendes de campanya a la plaça Doctor Robert. Autor: David B.

Entre les reclamacions hi ha la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, dissoldre la unitat BRIMO i l’ARRO (antiavalots), llibertat sense càrrecs per als detinguts i denunciats arran de les protestes de la sentència del Procés i l’amnistia per als “presos polítics”. Així mateix aposten per un referèndum d’autodeterminació.

Ensurt durant la nit amb un grup “d’estètica nazi”

Aquest dissabte a la nit, un noi es va acostar a l’acampada i va robar menjar als joves acampats a la plaça Doctor Robert. Els acampats van demanar-li que no els hi robés el menjar i va marxar corrents. Una estona després es va presentar de nou a la plaça acompanyat “d’un grup d’una quinzena de joves d’entre 13 i 19 anys d’estètica nazi, que van començar a insultar-nos, a increpar-nos i a xiular-nos”, assegura la portaveu del Moviment Estudiantil de Sabadell (MES), Emma Soler.

“Ens van començar a rodejar pel davant i per darrera i ens vam espantar bastant, però van intervenir les Mares i Àvies per la República, vam acabar trucant als Mossos d’Esquadra i quan van aparèixer els agents els joves es van espantar i van marxar”, explica Soler.

Soler ha manifestat que “tot i l’ensurt d’aquesta nit, estem molt contents ja que tot ha anat molt bé i hem tingut una assistència de gent que no esperàvem. Hem fet debats i activitats que han estat molt interessants i molt ben rebudes”.

Foto portada: un moment de l’acampada, aquest diumenge al matí. Autor: David B.