Acampada Policia Municipal. Autor: David B.

Agents de la policia es planten davant les hores extres

Membres de la Policia Municipal de Sabadell han acampat aquest dijous a les portes de Can Marcet per demanar un increment d’efectius i denunciar la “vulneració” de drets laborals. L’acampada s’allargarà unes hores.

Xavier Bartrolí, president del Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPMCAT) a l’ajuntament de Sabadell, ha explicat que “l’Ajuntament ha començat a corregir les deficiències en els recursos materials que nosaltres reivindicàvem per oferir un millor servei. Han arribat els [cotxes] patrulles nous, per fi hem rebut les armilles de protecció i s’ha arreglat el tema de la saturació dels dipòsits de vehicles”.

Els policies concentrats asseguren que tot i que l’Ajuntament ha començat a corregir les mancances de recursos materials, encara han de corregir les mancances d’efectius policials i la seva conseqüent vulneració de drets dels treballadors.

Degut a la mancança d’efectius policials ens trobem amb una vulneració dels nostres drets laborals. L’ajuntament te problemes de gestió per falta de personal i això influeix en que no es compleixen els calendaris laborals i de festius que tenim assignats”, ha assegurat Bartolí .

El representant del sindicat SPPMCAT ha assegurat que “el tema de la plantilla no s’està atenent al ritme que nosaltres volem. Hi ha convocatòries de places d’agents cada any però són insuficients, menors que les 25 que nosaltres proposem”.

Plantada a les hores extres

Els membres del Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya i d’UGT van decidir en la darrera assemblea no fer cap més hora extra, i ho van comunicar a l’Intendent Major, Joan Antoni Quesada, i al regidor de Seguretat, Lluis Perarnau. I els demanen “no només bones paraules. Volem més acords, més responsabilitat, més respecte i menys decrets de mobilització forçosa”.

Foto portada: membres de la Policia Municipal acampats al davant de Can Marcet. Autor: David B.