Així és la nova estació ‘Sabadell Centre’

Quatre dècades després del soterrament de les vies de la RENFE a Sabadell, la principal estació de tren de la ciutat és accessible per a tothom. Aquest dilluns, 19 de març de 2018, Sabadell Centre té escales mecàniques i ascensor per primer cop a la història des del carrer fins a l’andana. 

El principal accés a l’estació, el més proper al carrer de l’Estació i el Centre, consisteix en una escala mecànica de pujada i una de baixada, amb esgraons al mig. La reforma de l’estació també ha consistit en millores interiors i en la senyalització, però el túnel segueix tenint el mateix vent de sempre. Un cop al vestíbul, hi ha dos ascensors, un per baixar a l’andana en direcció Barcelona i l’altre, que aquest dilluns encara no funciona, per baixar a l’andana en direcció Manresa. D’altra banda, també s’ha millorar l’aparença del vestíbul, amb nova il·luminació i un revestiment plàstic de color blanc.

Ascensor cap a la via en direcció Barcelona. Autor: J.d.A.
Ascensor cap a la via en direcció Barcelona. Autor: J.d.A.

En total, ADIF ha invertit uns 2,5 milions en aquesta reforma, que s’ha demorat des del passat Sant Joan fins aquest Sant Josep. En total, més de nou mesos d’obres per fer accessible una estació amb 10.000 viatgers diaris segons Renfe. Les obres, però, no han acabat del tot. En el cantó del carrer Estació cal fer una porxada d’accés a l’estació i en el cantó més proper al barri de Covadonga cal reformar l’actual, segons han indicat fons de Rodalies a iSabadell.

Dos dels primers usuaris de l'ascensor fins al carrer. Autor: J.d.A.
Dos dels primers usuaris de l’ascensor fins al carrer. Autor: J.d.A.

Està previst que el secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, faci una visita inaugural a l’estació al migdia, acompanyat pel president de Renfe, Juan Alfaro, el director de Rodalies, Félix Martínez, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. La visita de Millo ha comportat una concentració de protesta del CDR Sabadell des de dos quarts de nou del matí, i un ampli desplegament policial  (més info: ‘Tensió a Sabadell Centre‘).

Foto portada: les escales mecàniques entre el vestíbul i el carrer, una de les novetats. Autor: J.d.A