Les escoles es posen al dia pel nou curs

Diverses escoles de Sabadell són objecte aquestes setmanes d’obres de manteniment per a preparar el nou curs escolar, que començarà per a la majoria d’alumnes el proper 12 de setembre. El regidor d’Educació ha visitat aquest matí alguns treballs.

L’ajuntament assegura que fent les obres ara, que ja estan arribant a la recta final, s’estalvien molèsties tant a docents com a l’alumnat. Bàsicament es tracta d’obres bàsiques però importants

Tan important és aconseguir nous equipaments com mantenir-los. Avui més que mai tenir cura, conservar, tenir en condicions òptimes és bàsic, i si és en el camp de l’educació l’objectiu encara és més gran”, assegura el regidor d’Educació, Ramón Burgués.

El consistori assegura que el manteniment de les escoles és un dels aspectes que més destaquen les enquestes de satisfacció que s’omplen als centres.

Obres i centres

Les obres s’estan fent a diversos centres de la ciutat des de fa setmanes i encaren ja la recta final. Però aquest any destaquen algunes entre les escoles i escoles bressol de Sabadell:

· CEIF Joan Montllor (Torre-romeu): a l’escola bressol del barri de Torre-romeu s’hi estan invertint uns 90.000 euros per rehabilitar i pintar la façana i la tanca perimetral.
· CEIP Miquel Martí i Pol (Centre): s’està repintant el centre i es posen a punt elements com la fusteria o les parets. El consistori hi inverteix 45.000 euros.
· D’altra banda, s’estan invertint uns 28.000 euros en reposar el sauló dels sorrals de totes les escoles i en mantenir els jocs infantils, reposant el material deteriorat.
· Escola La Trama (Centre): s’està construint un nou aulari.
· CEIP Torreguitart (Torreguitart): s’estan fent grades al pati.

Malgrat que l’educació és una competència autonòmica, el manteniment de les escoles bressol públiques i les escoles d’infantil i primària depèn de l’Ajuntament, que és el propietari dels immobles. La situació als instituts i centres de Formació Professional és diferent, depenent en aquest cas de la Generalitat de Catalunya.

Foto portada: El regidor d’Educació, Ramón Burgués, amb operaris que estan pintant el CEIP Miquel Martí i Pol. Autor: Aj. Sabadell.

One Comment