Foto portada: concentrats a la porta de l'Ajuntament. Autor: David B.

Ambient enrarit a l’acte contra la inhabilitació de Quim Torra

Prop de 500 persones s’han concentrat aquest vespre a la plaça Sant Roc en rebuig a la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat. L’acte s’ha dut a terme amb un ambient més enrarit que mai i entre nombrosos retrets als partits independentistes. Una vintena de persones han ocupat simbòlicament l’entrada a l’Ajuntament fins que poguessin fer entrega de les seves demandes a diputats independentistes però han aixecat l’ocupació fent entrega del text a dos regidors d’Esquerra i Junts entre mala maror per unes apel·lacions a abstenir-se a les eleccions.

Mig miler de persones s’han concentrat a la plaça Sant Roc contra la inhabilitació de Torra. Els convocaven Sabadell per la Independència, Òmnium Cultural i Sabadell per la República. Les intervencions s’han adreçat més als partits sobiranistes que mai apel·lant-los a “desobeïr” i lamentant, segons Teresa Mira (Òmnium) que la inhabilitació ha enganxat els partits independentistes amb “res a punt de nou. Prou de partidisme i de regat curt”, ha demanat dient que “els ciutadans paguem les seves baralles internes” mentre que “tot són baralles internes i els fets són insuficients”. Per part de SBDxI, la coordinadora Neus Alsina ha demanat “defensar el nostre president” lamentat que els partits “només acoten el cap”. Una representant del Consell per la República ha demanat als partits “respectar el mandat de l’1 d’octubre o que s’apartin”.

Un moment de la concentració, aquest vespre. Autor: David B.
Un moment de la concentració, aquest vespre. Autor: David B.

Arribats a aquest punt, una vintena de persones s’han assegut a les portes de l’Ajuntament. Corresponen al col·lectiu Sabadell Resisteix. L’exregidora d’Esquerra Montserrat Chacon ha llegit el seu comunicat, exigint la presència de diputats independentistes a Sabadell, i del delegat del Govern, el sabadellenc Juli Fernàndez, per entregar-los les reivindicacions. Fins que no ho fessin, no marxarien, han avisat.

Llavors s’ha produït un cert desordre a l’acte, ja que s’han proferit alguns comentaris a favor de l’abstenció i s’ha col·locat una pancarta avisant que o es respectava el mandat de l’1-O o hi hauria abstenció. Això no ha agradat a bona part dels assistents: mentre molts han marxat, altres s’han encarat als concentrats i fins i tot un assistent a l’acte ha intentat trencar la pancarta estirant dels pals de fusta que l’aguantaven. Mentre que des de la porta de l’Ajuntament s’intentava argumentar que no demanen l’abstenció sinó que els partits respectin d’una vegada els seus compromisos o no quedarà més opció, la plaça s’ha anat buidant mica en mica.

Un moment de la concentració, aquest vespre. Autor: David B.
Un moment de la concentració, aquest vespre. Autor: David B.

Finalment, després de 20 minuts d’ambient enrarit, s’ha aixecat l’ocupació, que s’ha presentat com “simbòlica”. Els membres del col·lectiu Sabadell Resisteix no han entregat el text a cap diputat. Ho han deixat estar després d’entregar el manifest a regidors a l’Ajuntament tant d’Esquerra Republicana com de Junts per Sabadell.

Cap a les 9 del vespre l’acte s’ha donat per finalitzat, no sense una petita enganxada dialèctica en una cantonada d’alguns assistents amb simpatitzants de Vox que seguien l’acte a certa distància. Mentrestant, els organitzadors entregaven mandarines i galetes als que s’han quedat fins al final.

Foto portada: concentrats a la porta de l’Ajuntament. Autor: David B.