Foto portada: el mural dedicat a Vinader, amb les noves pintades feixistes. Autor: @mserracant via Twitter.

Apareixen pintades feixistes en diversos espais

Aquest diumenge han aparegut diverses pintades de caire feixista al mural dedicat a Xavier Vinader, a Sol i Padrís, i tambe al casal l’Obrera, al barri de l’Eixample. A més, diversos contenidors de l’Eixample també han estat pintats amb esvàstiques.

Les pintades al mural de Xavier Vinader es repeteixen després de fets similars amb anterioritat, fins i tot abans de la inauguració del grafit dedicat al periodista sabadellenc dos anys després de la seva mort. L’actual es tracta, d’almenys, el tercer atac en sis mesos al record que té Vinader al centre cívic de Sol i Padrís. En una piulada l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant (Crida), s’hi ha referit:

D’altra banda, el casal L’Obrera, a l’avinguda de Barberà, també ha denunciat que ha rebut pintades feixistes. En concret, aquest dissabte.

Els membres del Centre Social Alliberat (CSA) L’Obrera demanen a les autoritats policials que tractin els actes com una forma de terrorisme: “són una colla de terroristes i agitadors de l’odi”, asseguren en un comunicat. Demanen a les administracions que prenguin mesures.  

Des de l’Obrera relacionen les pintades al casal amb la resposta que va haver-hi fa un parell de dies contra diversos manifestants d’extrema dreta a les Rambles de Barcelona, de la que l’Obrera manté que “vam participar activament”.

Contenidors aquest diumenge, a l'Eixample. Autor: David B.
Contenidors aquest diumenge, a l’Eixample. Autor: David B.

D’altra banda, veïns de l’Eixample han fet saber a aquest digital que diversos contenidors del barri han aparegut plens d’esvàstiques.

Foto portada: el mural dedicat a Vinader, amb les noves pintades feixistes. Autor: @mserracant via Twitter.