Foto portada: el diputat Joan Mena, al Congrés, aquest dimarts.

Apassionada defensa del model educatiu català del diputat Joan Mena (EcP)

El diputat sabadellenc d’En comú Podem Joan Mena va intervenir en defensa de l’escola catalana aquest dimarts al Congrés dels Diputats. Enmig d’un agre debat, la intervenció de Mena, professor de secundària, s’ha viralitzat a les xarxes socials.

El debat va estar protagonitzat pel diputat de Ciutadans, Toni Cantó. El partit taronja portava una moció contra el presumpte adroctrinament de l’escola catalana. En una de les seves intervencions, carregant contra l’absència dels diputats del PDeCat, va irritar la també sabadellenca Lourdes Ciuró (PDeCat), que li va dedicar una botifarra, sense excusar-se posteriorment (més info: ‘Botifarra de Lourdes Ciuró’).

Sigui com sigui, entrant en el debat parlamentari la intervenció del també sabadellenc Joan Mena va ser molt aplaudida, amb els diputats del grup vinculat a Podemos dempeus, amb Pablo Iglesias i Xavi Domènech al capdavant.

Mena és professor, ha estat interí en diversos instituts, i fill de pares andalusos. La seva llengua materna és el castellà, vivint durant molts anys a Torre-Romeu, on va presidir l’associació de veïns abans de ser regidor i diputat.

Sóc fill de la immersió lingüística i gràcies a la immersió lingüística un fill de dos andalusos avui és bilingüe i ha tingut la mateixa igualtat d’oportunitats que tradicionalment han tingut els fills de la burgesia catalana a Catalunya. [La immersió] És un tresor social. Que malament que m’han adoctrinat que vaig acabar estudiant Filologia Hispànica i sóc professor de Llengua i Literatura Espanyola!”.

El diputat ha acusat a C’s de “passar per la dreta al PP”. “Van néixer per dividir i alimenten la divisió per quatre miserables vots”, ha afegit.

Foto portada: el diputat Joan Mena, al Congrés, aquest dimarts.