Foto portada: constitució de la Taula Social d'Entitats. Autor: cedida.

Arrenca la Taula Social d’Entitats de Sabadell

Una dotzena d’entitats conformen a partir d’ara la Taula Social d’Entitats de Sabadell, amb l’objectiu d’impulsar mobilitzacions contra la pèrdua de drets socials i l’estat del benestar. La iniciativa s’ha presentat aquest dilluns a la seu de la Federació d’Associacions de Veïns. 

Entre altres entitats, se sumen a la iniciativa els sindicats CC.OO, UGT, els moviments socials Iaioflautes o la Plataforma a favor dels Serveis Públics, la Nova Participació Ciutadana o Òmnium Cultural, a més de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell.
En el manifest de presentació, la Taula Social d’Entitats denuncia les “múltiples agressions que el poble treballador estem patint a causa de les polítiques neoliberals imposades pels partits de dretes” i demana “respostes col·lectives” per frenar la degradació de les condicions de vida.

Pensions públiques i Vaga feminista

Entre els objectius de l’entitat, hi ha crear un marc social de trobada per coordinar esforços, establir un full de ruta conjunt, sempre des de l’autonomia de cada entitat participant. La primera acció de la Taula serà la concentració d’aquest dijous a les portes del ple municipal en defensa de les pensions públiques, o el suport a la Vaga Feminista del proper 8 de març.

Foto portada: constitució de la Taula Social d’Entitats. Autor: cedida.