Ascètic i telemàtic Aplec de la Salut

  • El bisbat tenia previst missa amb públic si Sabadell passava a la fase 1. No podrà ser. 
  • Aquest pont l’Ajuntament amplia alguns trams de carrers només per a vianants. 

Sabadell celebrarà l’Aplec de la Salut el proper dilluns de la forma més ascètica possible: no hi ha cap acte. Impossible major recolliment. La crisi del coronavirus no demana menys. La pandèmia i l’estat d’alarma va obligar a cancel·lar totes les activitats festives, que es fan tant al santuari de la Salut com en menor grau al centre de la ciutat. A més, quedar-se en fase 0 de desconfinament també ha posat aigua al vi al tradicional ofici religiós, que finalment serà a porta tancada. 

La data de l’11 de maig estava marcada al calendari per passar de la fase 0 a la fases 1 de desconfinament. El bisbal de Terrassa tenia clar que, si era possible, la missa al santuari havia de tenir feligresos. És l’ofici més nombrós que es fa cada any al santuari, oficiat a més pel bisbe de Terrassa i el Vallès, Jose Ángel Saiz Meneses. Però la previsió, l’esperança, era fer-la amb públic, limitant l’aforament a les restriccions de la fase 1, que permet les celebracions religioses amb un terç màxim de la capacitat. Hagués estat segurament el primer acte públic a la ciutat durant la fase 1. Però com que Barcelona i l’entorn metropolità, també Sabadell, es queden a la fase 0, finalment la missa serà en solitari, això sí, retransmesa a través del canal de Youtube de la diòcesi de Terrassa per qui la vulgui seguir.

Entre les celebracions suspeses hi ha la trobada més antiga que se celebra a la ciutat any rere any: la trobada d’ocellaires a l’esplanada de l’Aplec. És l’acte amb arrels més antigues de Sabadell amb orígens l’any 1845. També les curses esportives, com el cros de la salut i la pujada al santuari a peu, a més de totes les culturals (ballades geganteres i d’altres).

Més trams per a vianants

Pel que fa a la resta d’activitat, tot suspès. La novetat és l’ampliació d’alguns trams de carrer per a vianants a diversos barris de la ciutat. Per tenir més informació, podeu veure això: ‘Carrers per a vianants el pont de l’Aplec‘. I si voleu saber més sobre la història del santuari i l’aplec, aquí: ‘Història de Sabadell: el santuari i ‘Aplec de la Salut‘.

‘Història de Sabadell’. L’Aplec i el Santuari de la Salut

Quins carrers seran per a vianants aquest pont de l’aplec de la Salut?

Comments are closed.