Foto: M.Tornel.

Una quarantena d’entitats buscaran compromisos concrets dels candidats amb quatre debats

Una quarantena d’entitats de Sabadell, a la pràctica les principals econòmiques, socials, sindicals, veïnals i acadèmiques de la ciutat, volen compromisos clars i assolibles per aquesta propera campanya electoral. Amb aquesta finalitat, organitzen tres taules i un debat entre candidats a l’alcaldia per treure’n compromisos viables per al proper mandat 2019-2023. La primera serà aquest dimecres a la Fundació Bosch i Cardellach. 

Les tres primeres taules aniran destinades a escoltar les peticions i aportacions de les entitats sabadellenques en tres àmbits: model territorial, economia i cultura societat. Es faran a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach. El colofó serà el 9 de maig amb un debat amb els principals candidats a l’alcaldia, que es farà a partir de les 19 hores a la seu de la Fundació 1859 Caixa Sabadell.
L’objectiu del debat és fer visible que les entitats de la ciutat tenen propostes i la ciutat té un munt de reptes a resoldre. Així en les tres primeres taules parlaran representants d’entitats i al final els polítics assistents que així ho desitgin, seguits del públic assistent. Les sessions són obertes al públic. Al final es farà una lectura de conclusions. La idea és fer partícips les entitats locals de la definició d’un nou model de ciutat, això sí, amb “temes primordials”, “debats concrets i efectius” i “actuacions que generin canvis” dins del proper mandat (2019-2023). Així mateix les entitats, faran seguiment del compliment dels compromisos i hi haurà indicadors de seguiment.

Debat 1: model territorial. 3 d’abril a les 19 hores

El primer debat d’entitats serà protagonitzat pels temes territorials i infraestructures. De ben segur hi apareixen propostes per les rondes de circumval·lació, el futur de la Gran Via, els canvis que impliquen les noves estacions dels FGC, les relacions amb la resta del Vallès Occidental i l’Oriental o el desenvolupament de noves àrees estratègiques. El coordinador del grup de debat és Josep Llobet, arquitecte i exdirector de la Fundació Bosch i Cardellach i el moderador serà el director del diari digital iSabadell, Jordi de Arriba.

Debat 2: economia i ocupació. 9 d’abril a les 19 hores

Amb el mateix format que el primer debat, les propostes d’ocupació i economia centraran la segona taula, que ha estat coordinada pel president de la Xarxa Onion, Arnau Bonada. El debat es farà també a la Fundació Bosch i Cardellach el 9 d’abril.

Debat 3: societat i cultura. 24 d’abril a les 19 hores

La tercera taula d’entitats estarà centrada en els reptes socials i culturals de la ciutat. L’ha coordinat Mercè Calvet, del Rebost Solidari, i es farà el 24 d’abril a les 19 hores, també a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach, al carrer de la Indústria

Debat entre alcaldables. 9 de maig a les 19 hores

Les conclusions de les tres taules anteriors donaran lloc a l’esquema del debat entre els caps de llista dels partits a les municipals, que s’hauran de posicionar respecte a tres preguntes de cada taula, més altres d’especial interès. Aquest debat és farà el 9 de maig a les 19 hores a la Fundació Bosch i Cardellach.

Una quarantena d’entitats

L’organització d’aquest cicle corre a càrrec d’una quarantena d’entitats de la ciutat, així com de mitjans de comunicació. Així hi són presents entitats socials com Creu Roja, Càritas, Actua Vallès, Esquitx o la Fundació Atendis, la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell, els sindicats CC.OO i UGT, col·legis professionals (Enginyers, Arquitectes, Agents Comercials), patronals (el CIESC, el Gremi de Fabricants, el Centre Metal·lúrgic, Pimec, el Gremi de Constructors, de Tallers o de Fusters), entitats econòmiques (Xarxa Onion o la Cambra de Comerç i Indústria), acadèmiques (Fundació Bosch i Cardellach), les universitats UAB i ESDi, el Consorci Sanitari Parc Taulí, Via Vallès, la cooperativa Agrària del Vallès, el Club Natació Sabadell, la Fundació per la Indústria o la Fundació 1859 Caixa Sabadell.

Foto portada: la plaça d’Espanya, una de les zones que s’han reurbanitzat en el mandat 2015-2019. Autro. David B.