Obres a la Rambla d'Ibèria. Autora: A. Blánquez.

Caos en l’inici de les obres de la rotonda de la Ronda Ponent

Les obres per fer una rotonda entre la Rambla d’Ibèria, la Ronda Ponent i la carretera de Terrassa s’han iniciat aquest dilluns amb un caos en la circulació viària a la zona. Segons la previsió municipal, aquest dilluns s’han iniciat les obres per incloure la rotonda en la intersecció i modificar les quatre voreres dels edificis que l’envoltaran.

L’inici de les obres ha provocat un embús a la Ronda Ponent i a la Rambla d’Ibèria aquest dilluns al matí. Des de l’Ajuntament demanen disculpes perquè, segons l’alcalde, Juli Fernàndez, “quan comences a fer unes obres és evident que generes incomoditats i reconeixem que no ho hem fet bé. Vam prendre mesures per reduir l’impacte en els conductors i no va ser així”, ha puntualitzat Fernàndez. A més, ha informat que dilluns a la nit es va tallar el trànsit per poder fer una millor actuació i que avui continua havent un dispositiu especial amb més senyalització i policia per evitar la situació d’ahir.

L’actuació durarà uns cinc mesos i hauria d’estar enllestida abans d’acabar l’any. La inversió prevista és de 412.000 euros i la durà aterme l’empresa Romà Infraestructures i Serveis. Per no tallar el trànsit, es mantindrà un carril en servei en cada sentit tant a la Ronda Ponent i com a la Rambla d’Ibèria.

Millor circulació a la ciutat

La nova rotonda permetrà fer girs fins ara inexistents. Permetrà als conductors girar de Ronda Ponent cap a Carretera de Barcelona i de Carretera Terrassa cap a Ronda Ponent. Segons Fernàndez, “l’espai no serà un via principal durant aquests mesos, sinó una via d’accés sobretot pels veïns. El millor que poden fer els altres ciutadans és utilitzar vies alternatives com el Passeig Can Feu”.

La setmana vinent, segons ha anunciat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ja funcionarà la rotonda provisional. Un cop acabin els treballs, s’haurà reurbanitzat totalment l’entrada a Sabadell des de la C-58 i fins a l’Eix Macià. L’Ajuntament en diu ‘L’Eix de Ponent’, amb carril bici a cada sentit i dos carrils de circulació per a vehicles a motor per sentit.

Foto porada: carril tallat a la Rambla d’Ibèria. Autora: A. Blánquez.