Vaga ( de març. Autor: David B.

CC.OO i UGT criden a participar en la vaga de dues hores el 8 de març

Els sindicats majoritaris, Comissions Obreres i UGT, han convocat una vaga de dues hores per al proper dia 8 de març sota el lema Ens plantem contra la bretxa salarial, contra els salaris de misèria i contra les violències masclistes a la feina.

La vaga prevista pel proper 8 de maig pretén reivindicar increments salarials en tots els convenis i apujar més els salaris més baixos, plans d’igualtat a totes les empreses per evitar la bretxa salarial i totes les discriminacions, contra l’ús fraudulent de la contractació a temps parcial, la temporalitat injustificada i les hores extres no pagades.

Els sindicats demanen també una llei d’igualtat salarial, l’augment de poder adquisitiu de les pensions i pressupostos per a polítiques de benestar: dependència, salut, educació i criança i que es realitzin protocols contra l’assetjament i la violència de gènere en el treball.
El secretari Comarcal de UGT al Vallès Occidental, José Luis Fernández, ha apuntat que “la legislació actual és contundent pel que fa a la igualtat de salari entre homes i dones, però la realitat en la què vivim és molt diferent”.

El secretari general de CCOO del Vallès Occidental, Enrique Rodríguez, ha explicat que “el proper dia 8 comença el primer dia de vaga del conveni de neteja d’edificis i locals, un sector molt feminitzat”

D’altra banda han manifestat que donen suport a la vaga de consum, a la vaga de cures i a la vaga d’estudiants i han anunciat diverses concentracions a les 12 del migdia davant dels ajuntaments i manifestacions a la tarda, com la de la comarca que es durà a terme a Terrassa.

Bretxa salarial

Els sindicats asseguren que la diferència entre el salari dels homes i de les dones està entre el 15 i el 24 per cent. De cada 40 euros que guanya un home, una dona en guanya 35. Uns set milions de dones cobren gairebé 7.000 euros menys a l’any que un home. Aquesta minva en els salaris es veu també en les cotitzacions a la Seguretat Social i a les pensions. Afecta a totes les dones en totes les ocupacions i en tot els nivells de treball. Aquesta bretxa salarial a Catalunya afecta en el sector privat en un 24 per cent i en un 15 per cent en el sector públic.

Aquesta diferència és també un estalvi per a les empreses, uns 42.000 milions d’euros, que s’estalvien a l’hora de contractar dones en lloc d’homes.

Foto portada: presentació de les activitats del proper 8 de març. Autor: David B.