Aquest dimarts arrenquen els Cafès Científics: consulta aquí el programa

Arrenca la vuitena edició de Cafès Científics a Sabadell, una iniciativa organitzada per vuit entitats i institucions sabadellenques on es pretén divulgar la ciència i els seus resultats des d’un punt de vista lúdic. En aquesta nova edició, el dolor crònic, a física de partícules o la importància de la biodiversitat humana seran alguns dels temes que abordarà aquest cicle al llarg de l’any i que conclourà al novembre.

Són l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC), l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica, la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques. L’èxit de públic de les edicions anteriors i la voluntat de consolidar aquest cicle a la ciutat ha dut les entitats organitzadores a repetir la iniciativa un any més.

L’objectiu és oferir a la ciutadania la possibilitat de parlar en un ambient distès i intercanviar opinions sobre temes científics amb un expert de referència, afavorint el debat científic en el marc dels reptes de la societat actual i dels interessos individuals dels assistents.

Programa complet

  • 25 de febrer: Gestionant el dolor crònic. A càrrec del metge especialista en Anestesiologia i Reanimació, Jenaro Mañero, de la Corporació Sanitària Parc Taulí.
  • 17 de març: El sincrotó ALBA: una eina per veure l’invisible. A càrrec de la Cap d’Operacions del sincrotó ALBA, Montserrat Pont, de la Fundació Bosch i Cardellach.
  • 21 d’abril: Per què ens amaguen el patrimoni medieval de Sabadell?. A càrrec de l’Arqueòleg i Historiador Albert Roig, de la Secció Natura, Unió Excursionista de Sabadell.
  • 19 de maig: Una mirada social a la malaltia crònica complexa. A càrrec de les treballadores socials Esther Cortés i Ruth Muñoz, de la Filial Vallès Occidental, Acadèmia de Ciències Mèdiques.
  • 16 de juny: Quan els dents de sabre i altres grans carnívors campaven pel Vallès. A càrrec del paleontòleg del Grup de Recerca en Paleobiodiversitat i Filogènia, Joan Madurell, de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.
  • 22 de setembre: Cooperem per una agricultura social. A càrrec dels Membres d’EcoBodum projecte sociolaboral d’inserció de persones en atur, Rocío Jiménez i Juan Vilena, La Ruda. Amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica.
  • 20 d’octubre: La importància de la biodiversitat urbana. A càrrec del Grup de trevall Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell, de l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC).
  • 17 de novembre: Les estrelles variables. A càrrec dels astrònoms amateurs Florence Libotte i Josep M. Vilalta, de l’Astronòmica de Sabadell.

Les xerrades són gratuïtes, i de febrer a novembre. Les sessions se celebraran un dimarts al mes, a les set de la tarda, al bar de la Unió Excursionista de Sabadell (al carrer Salut, al Centre). Cadascuna de les entitats organitzadores que fan recerca en ciència, iniciarà una conversa al voltant d’un tema d’actualitat on s’exposaran breument els temes i s’establirà un diàleg amb els assistents que poden plantejar dubtes i reflexions pròpies. Els Cafès Científics de Sabadell estan adherits des de la primera edició a la xarxa internacional de Cafès Científics.

Foto portada: una edició dels cafès científics, al bar de l’Estruch. Autor: cedida.

Comments are closed.