L’eclipsi de lluna més llarg del darrer segle es podrà veure a Sabadell

El proper divendres 27 de juliol hi haurà un eclipsi de lluna. L’observatori de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, situat a la part alta del Parc de Catalunya, ofereix observacions obertes a tothom.

Aquest divendres, la Terra es situarà entre el Sol i la Lluna i la seva ombra es projectarà sobre ella duent a terme un eclipsi total de Lluna, que serà el més llarg del darrer segle, ja que s’allargarà durant quatre hores. A aquest eclipsi, se li ha donat com a nom comercial Lluna de sang, tot i que és més conegut amb el nom de lluna vermella, ja que és el color que adoptarà quan la terra es situï entre la Lluna i el Sol.

La totalitat de l’eclipsi començarà a les 21:30 hores i fins aproximadament les 23:13 hores, quan la Lluna començarà a sortir de l’ombra que projecta la Terra fins a recuperar la normalitat cap a la 01:30 de la matinada.
Tot i que no cal protecció per poder observar aquest fenomen, l’Agrupació Astronòmica de Sabadell instal·larà diversos telescopis a l’exterior de l’edifici del Parc de Catalunya per poder observar amb més detall l’eclipsi. L’horari d’observació serà des de les 21 a les 23:30 hores i l’activitat serà gratuïta i oberta a tothom.

Foto portada: eclipsi de lluna.