Foto portada: concentració contra l'agressió sexual. Autor: J.d.A.

Cinc detinguts cada mes per violència masclista

  • 58 dones tenen un servei de teleassistència i, per tant, estan en situació de risc. 
  • El Servei d’Informació i Atenció a les Dones obre 200 expedients per violència masclista en 10 mesos.  

53 homes han estat detinguts entre l’1 de gener i el 31 d’octubre a Sabadell acusats de violència masclista. La xifra de detinguts s’ha disparat aquest any, ja que l’any 2018 va ser de 25. És un any negre a la ciutat, a causa de la violació grupal que es va produir el passat hivern contra una jove de 18 anys. 

Un grup de mitja dotzena d’homes van participar d’una forma o una altra en la violació, que es va produir en un local abandonat de la carretera de Terrassa, a Can Feu. Aquella agressió van omplir titulars i van provocar manifestacions (més info: ‘Sis detinguts per una agressió sexual múltiple‘). Les dades de violència masclista al 2019 a Sabadell mostren com la realitat van molt més enllà del succeït al matí d’aquell fred diumenge de febrer.

53 detinguts, 58 dones en risc

Més de mig centenar d’homes han estat detinguts entre l’1 de gener i el 31 d’octubre d’aquest any a Sabadell investigats per violència masclista. En concret 53 homes, a una mitjana de cinc mensuals. A més, més de la meitat dels casos atesos pel Servei d’Atenció a la Víctima de la Policia Municipal tenen a veure amb la violència de gènere. En concret, 251 dels 462 casos tenen en la violència masclista el seu comú denominador. La resta tenen a veure altres tipus de discriminació.
De les 89 denúncies penals tramitades  al Servei d’Atenció a la Víctima de la Policia Municipal en el que va d’any, un alt percentatge tenen a veure amb la problemàtica: 61 de 89, el 68 per cent o el que és el mateix, dues de cada tres denúncies. Segons dades municipals, 58 dones tenen un servei de teleassistència activat per facilitar contactar amb un servei especialitzat i els serveis d’emergència. El servei es facilita en situacions de risc.

Més de 200 expedients oberts al Servei d’Informació i Atenció a les Dones

Les dades s’han presentat amb motiu dels actes del 25 de novembre. El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ha obert en el que va d’any 336 expedients. Un de cada quatre casos són reoberts, és a dir per dones que ja havien acudit abans al SIAD (abans SAD, Servei d’Atenció a la Dona). Sis de cada 10 dones que visiten el SIAD ho fan perquè han viscut alguna situació de violència masclista. En total, més de 200 atencions en els primers 10 mesos de l’any.

Foto portada: concentració contra l’agressió sexual múltiple del febrer. Autor: J.d.A.