Foto portada: immoble on residia la víctima. Foto: Google Street View.

Cinc detinguts per l’homicidi amb violència d’un ancià a Castellar

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones, tres homes i dues dones d’entre 23 i 55 anys, relacionades amb l’homicidi d’un ancià en un assalt violent el 26 de juny del 2016 a Castellar del Vallès. Els lladres van agredir, lligar i emmordassar la víctima, un home d’uns 80 anys, a casa seva i aquesta va acabar morint.

Els lladres van agredir, lligar i emmordassar la víctima, un home d’uns 80 anys, a casa seva –al centre de la població vallesana- i aquesta va acabar morint (més info: ‘Mort amb violència d’un veí de Castellar‘). Des de l’inici de la investigació els agents van treballar amb la hipòtesi que els assaltants disposaven d’informació prèvia de l’entorn de la víctima a partir de la qual haurien planificat el robatori. Els lladres coneixien que vivia sola i que disposava d’una caixa forta que contenia diners en efectiu. A mesura que avançava la investigació els mossos van confirmar les sospites inicials i van corroborar que terceres persones van auxiliar els lladres als quals van proporcionar informació valuosa respecte de les rutines que tenia l’home assaltat.

Detinguts el 18 de juliol

Les dades aportades pels col·laboradors també tenien com a finalitat preparar la logística, vehicles i armes, i com s’hauria d’encobrir l’homicidi un cop comès. Les indagacions van conduir els agents a determinar que al robatori i posterior homicidi hi van participar cinc persones: tres homes, de 44, 30 i 28 anys, com a presumptes autors materials del crim i dues dones de 55 i 23, com a encobridores, tots ells de nacionalitat espanyola.

El dia 18 de juliol es van dur a terme quatre entrades i registres als domicilis dels investigats, dues a Montcada i Reixac, una a Castellar del Vallès i una altra a Vilafranca del Penedès amb el resultat de la detenció de les cinc persones relacionades amb el crim.

En llibertat amb càrrecs

En una de les entrades de Montcada els Mossos també hi van trobar 125 embolcalls que contenien cocaïna, cinc tauletes d’haixix i tres bosses amb cabdells de marihuana, 4.500 euros en efectiu, una pistola de fogueig i una defensa extensible. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, els detinguts van passar a disposició judicial el dia 20 de juliol i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per als cinc arrestats.

Foto portada: immoble on residia la víctima. Foto: Google Street View.