Foto portada: dos pensionistes, a la concentració. Autor: J.d.A.

Clam per unes pensions dignes

Unes 2.000 persones s’han concentrat a la plaça Sant Roc a favor del sistema públic de pensions, en la versió local de les mobilitzacions iniciades a tota Espanya contra la pujada del 0,25 per cent imposada pel govern central des de la crisi econòmica. 

El PP va deslligar la pujada de les pensions públiques de la inflació quan va arribar al govern, sempre i quan l’economia no creixi per sobre del 3 per cent. Així, per exemple, aquest any les pensions han pujat un 0,25 per cent i a la pràctica, comparada amb la inflació, els pensionistes han perdut poder adquisitiu.

Un moment de la concentració, aquest dijous. Autor: J.d.A.
Un moment de la concentració, aquest dijous. Autor: J.d.A.

Unes 2.000 persones s’han concentrat a la plaça Sant Roc a les set del vespre en defensa del sistema públic de pensions. La trobada ha tingut presència de diversos col·lectius socials i de municipis de l’àrea d’influència de Sabadell. Els concentrats acusen el PP de “saquejar” la Seguretat Social i posar el sistema “a prop del precipici”. Així mateix, asseguren que s’estan potenciant les mútues privades, posant en dubte la sostenibilitat del sistema públic.

Un pensionista cremant la carta de Báñez. Autor: J.d.A.
Un pensionista cremant la carta de Báñez. Autor: J.d.A.

Un cop llegit el manifest, els concentrats s’han dirigit en manifestació fins la Tresoreria General de la Seguretat Social, al carrer de la República. Després han tornat a la plaça Sant Roc i s’ha cremat la carta que la ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha enviat a tots els pensionistes anunciant-los la pujada del 0,25 per cent.

Els organitzadors han convingut concentrar-se cada primer dilluns de mes a les 19 hores a la plaça Sant Roc per mantenir la mobilització.

Foto portada: dos pensionistes, a la concentració. Autor: J.d.A.