Dia Mundial contra la Discriminació

Colofó del Dia Mundial contra l’Homofòbia i la Transfòbia

  • La ciutat celebra per tercera vegada consecutiva el Dia Mundial contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

  • Quim Carné, regidor de Drets Civils: “Sabadell estima la manera diferent d’estimar”

La Ciutat de Sabadell celebra l’acte Institucional del Dia Mundial contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia, al Casal Pere Quart, moderat pel Síndic de Greuges de Sabadell Josep Escartín. L’acte central ha tancat 21 dies de celebració d’aquest dia internacional, amb conferències, exposicions, sessions informatives, vídeos i xerrades, entre d’altres.

El Dia Mundial contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia, commemora que el dia 17 de maig de 1990 quan l’Organització Mundial de la Salut va retirar l’homosexualitat de la llista de malalties, tot i que els psicòlegs i psiquiatres de tot el món ja l’havien retirat des dels anys 70.

La tercera edició consecutiva d’aquest acte institucional, ha portat el títol “d’educar pel dret a la diferència”. El primer en prendre la paraula ha estat el Regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, qui s’ha felicitat per les diferents activitats realitzades dintre d’aquesta commemoració, i ha afirmat que encara s’ha de treballar molt perquè aquest tema es vegi amb total normalitat. Ha acabat la seva intervenció dient que “Sabadell estima la manera diferent d’estimar”.

Abans de començar les diferents ponències, el president de l’entitat Som com Som, Josep Valls, ha donat lectura als acords de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell.

“Tornem a l’Espanya de les camises blaves”, diu una diputada de Madrid

La segona de la taula en prendre el torn de paraula ha estat Carla Antoneli, parlamentària de l’Assemblea de Madrid i és una de les tres parlamentàries transsexuals del món i l’única de l’estat espanyol. La parlamentària ha fet un repàs històric des de l’època franquista fins l’actualitat, amb un discurs molt crític amb la classe política que va en contra dels drets dels transsexuals o dels homosexuals. S’ha mostrat molt crítica amb l’eliminació a les escoles de l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania; els nens han d’aprendre a respectar la diversitat i ara hi ha un gran retrocés de tots els avenços encaminats cap a la igualtat que s’havien aconseguit fins ara.

“Estem tornant a l’Espanya de les camises blaves”, ha afirmat Antoneli amb l’esperança que “el nostre país es converteixi en un lloc on ens puguem mirar de front amb igualtat i dignitat”.

Maria Pia, coordinadora de l’equip LGTB d’Amnistia Internacional, ha explicat les seves experiències en les conferències sobre els drets humans que realitza a les escoles i ha recordat que els drets humans son també els drets a la vida i a la igualtat.

L’últim en prendre la paraula, però no per això el menys important, ha estat el diputat al Congrés de CiU, Carles Campuzano. S’ha mostrat molt orgullós d’haver participat en moltes de les lleis que s’han aprovat a favor del col·lectiu LGTB i ha manifestat que “en 30 anys hi ha hagut molts avenços en el codi penal, en el reconeixement de parelles de fet o en els matrimonis de gais i lesbianes”. El diputat ha afirmat que la societat ha de seguir reclamant la llibertat i la igualtat de tothom, ja que aquest és un problema que ens afecta a tots.

Un torn de preguntes als membres de la taula rodona ha servit per finalitzar aquest acte Institucional del Dia Mundial contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Comments are closed.