Foto: J.d.A

Comença l’incert tràmit per portar la comissaria de la Policia Municipal al nord de Sabadell

El govern municipal ha fet arrencar aquest dilluns la tramitació urbanística per ubicar la central de la Policia Municipal al barri de la Plana del Pintor i traslladar-la des de Can Marcet, al barri de Gràcia. El projecte, al programa electoral del PSC, està ple d’incògnites i encara més amb la crisi del Covid-19. No té calendari ni sembla que es pugui fer en aquest mandat però l’executiu no renuncia a deixar enllestida la tramitació. 

Segons ha explicat la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, s’assigna ús “dominant” al solar darrera de la biblioteca del Nord perquè pugui encabir la comissaria de la Policia Municipal. La Junta de Govern ha aprovat el Pla Especial en fase inicial per començar a planificar el projecte.

“És un projecte que es deixarà en un principi acabat però es farà quan es pugui fer. El tràmit no té cost algú i ho deixarem en projecte”, ha assegurat Molina.

Traslladar la comissaria de la Policia Municipal a La Plana del Pintor és un projecte que va presentar el PSC dins el seu programa electoral per a les eleccions municipals de l’any passat. El govern municipal no renuncia a fer-la. Però hi ha diverses incògnites. En primer lloc, no hi ha consens polític, ja que el govern està en minoria i almenys Esquerra, la Crida (que divendres va reiterar que vol pisos públics a la zona) i Ciutadans s’han manifestat obertament en contra d’aquest trasllat. Podem, que comparteix govern, i Junts, el soci preferent, no s’han pronunciat del tot clarament. En segon lloc, perquè la crisi del coronavirus deixa les arques municipals sense gaire marge d’inversió ja no per aquest any sinó per tot el mandat.

Els crítics a l’operació palesen que la comissaria estaria en un extrem de la ciutat, i no gaire ben comunicada, ja que ara per ara la Ronda Navacerrada s’ha pacificat i la ubicació no és tan cèntrica com Can Marcet, des d’on es pot accedir amb relativa rapidesa a la majoria dels barris.

Foto portada: l’aparcament al costat de la biblioteca del Nord on el PSC vol ubicar la nova central de la Policia Municipal. Autor: David B.