Obres carril bici Rambla Ibèria. Autor: David B.

Comencen les obres del carril bici de la rambla Ibèria

Aquest dilluns s’han iniciat les obres per fer la nova secció del vial de la Rambla Ibèria, que inclouen l’eixamplament de les voreres actuals, l’asfaltat de la calçada, nou enllumenat, plantació d’arbrat i l’allargament del carril bicicleta de la Rambla Ibèria fins a la plaça del Mil·lenari.

Els treballs que tindran una durada de sis mesos, compten amb un pressupost de 388.043,37 euros, permetran perllongar l’actuació ja realitzada a la Rambla d’Ibèria i acabar aquest tram pendent d’executar, fins a arribar a l’encreuament de la plaça. Es tracta d’una superfície de 5.974,32 metres quadrats, entre el carrer de Pau Claris i la plaça del Mil·lenari.

La proposta pretén transformar la secció del vial actual amb l’ampliació de voreres, plantació d’arbrat, condicionament del sanejament existent, instal·lació de nou enllumenat, reforma del ferm i perllongament del carril bicicleta, per donar continuïtat al tram ja acabat entre la Nacional 150 i el carrer de Pau Claris.

Afectacions als veïns

Mentre durin les obres, els vianants no podran passar per cap de les voreres de la rambla IIbèria entre el carrer de Pau Claris i el carrer de Rocafort. A peu, l’Ajuntament recomana passar pel carrer de Mart. Pel que fa al trànsit rodat, hi haurà oberts els quatre carrils de la rambla, tot i que seran més estrets, per poder treballar a les voreres. D’altra banda, el carrer de Cellers i el carrer de Quintana quedaran en cul de sac i els vehicles no podran accedir cap a la rambla d’Ibèria des d’aquestes dues vies. I per entrar al carrer de Mart amb vehicle només es podrà fer per l’entrada de l’oest.

Foto portada: obres a la Rambla Ibèria, aquest dimarts. Autor: David B.