Maties Serracant

Compromís municipal amb la ILP Habitatge

El govern de Sabadell s’ha compromès a desplegar en la seva totalitat la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència social en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, més coneguda com a ILP Habitatge.

La Iniciativa Legislativa Popular va aconseguir 148.000 signatures i es va aprovar pel Parlament en la darrera legislatura per la via d’urgència. És vigent des del dia 6 d’agost i preveu mesures per evitar desnonaments per impagament, assegurant en tot cas el reallotjament. També preveu mesures contra la pobresa energètica, fent imperar el principi de precaució davant dels talls de la llum, l’aigua o el gas.

Resulta imprescindible desplegar les mesures de control necessàries sobre els grans tenidors d’habitatge que permetin assegurar els drets de la ciutadania en casos de desnonaments, perquè d’acord amb la llei s’asseguri l’oferta de lloguer social. A Sabadell volem ser una ciutat lliure de desnonaments i, per tant, una ciutat on es garanteixi el dret a l’habitatge i a una vida digne com un dels eixos prioritaris de mandat”, assegura el tinent d’alcalde d’Habitatge i Urbanisme, Maties Serracant.

La Plataforma d’Afectats contra la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PACHS) va demanar en una acció reivindicativa dijous un compromís municipal ferm a favor de la ILP Habitatge. El mateix dia el consistori es va comprometre per escrit i al dia següent ho va fer públicament. “El nou govern, lluny del que s’havia fet fins ara a la ciutat, vol posar en valor la tasca d’aquests moviments socials i del Parlament de Catalunya”, finalitza Serracant.

Foto portada: Serracant, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.