Foto portada: concentrats a la plaça del doctor Robert. Autor: David B.

Concentració contra les “difamacions” a l’educació pública catalana

Aquesta tarda s’ha llegit un manifest en rebuig de les acusacions per part del govern espanyol sobre l’adoctrinament a les aules dels centres públics catalans. La concentració s’ha celebrat a la plaça Sant Roc, on segons la Policia Municipal hi han assistit unes 300 persones, entre elles docents i alumnes.

El manifest, que ha denunciat les “difamacions i atacs” que s’estan produint a les escoles públiques catalanes, reclama que el principal valor de l’educació pública catalana actual és la cohesió social. S’ha denunciat que Ciutadans difama l’escola catalana i els docents als centres públics de Catalunya d’adoctrinar als alumnes, així com també  l’atac a la professionalitat de tots els docents de l’àmbit català per centralitzar les competències educatives. També s’ha reivindicat que l’assignatura de ciències polítiques s’imparteix a molts centres educatius perquè l’alumne tingui el criteri propi per decidir que és millor per ell i pel seu país, vista la situació actual.

L’altre punt important ha estat la defensa de la cohesió social dins l’escolarització pública catalana, que ha expressat el regidor Joan Berlanga.

Avui és un moment de donar suport a l’escola pública catalana que en aquest context polític està sent víctima d’un atac, concretament de l’adoctrinament dels estudiants catalans. En aquest cas l’escola catalana el que fa des de fa molts anys és cohesionar, i fer-ho d’una manera impecable durant molts anys, i potser és un dels millors instruments del sistema educatiu català. Per tant és un valor de tots que cal protegir-lo i que cal prevaldre davant de qualsevol atac”.

També s’ha donat paraula a diferents docents i ciutadans que s’han acostat per donat suport a l’educació pública catalana i sobretot als professionals que fan possible aquesta causa. A l’acte s’hi han concentrat també diferents regidors com Marisol Martinez, Gabriel Fernandez, Ramon Vidal i Lluis Perarnau.

Foto portada: concentrats a la plaça del doctor Robert. Autor: David B.