Concentració Sector neteja. Autor: David B.

Concentració del sector de la neteja per reivindicar un conveni digne

Unes 200 persones del sector de Neteja d’Edificis i Locals de Catalunya s’han concentrat a la plaça Sant Roc, en contra de la dilatació i bloqueig de la negociació del conveni col·lectiu.

Sabadell s’ha sumat a les mobilitzacions dels treballadors del sector de la neteja organitzades per CCOO i UGT que s’han dut a terme a diverses ciutats de Catalunya. Els sindicats asseguren que després de dotze mesos de reunions, les patronals segueixen mantenint la seva proposta de congelació salarial per aquest any 2017, la qual cosa suposaria dos anys seguits sense increments salarials, a més d’insistir a retallar el complement econòmic de l’antiguitat.

El secretari general de CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central, Enrique Rodríguez, ha manifestat que “reivindiquem recuperar la pèrdua de nivell adquisitiu per la crisi i el conveni de neteja d’edificis i locals de Catalunya que està aturada la seva negociació per la intransigència de la patronal. Aquest és un sector molt feminitzat amb uns sous precaris i s’ha de dignificar de forma immediata”.
El secretari general sindicat intercomarcal Construcció i Serveis CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central, Carlos Sala, ha explicat que “el conveni ve després de dues pròrrogues i un pacte al 2016 de congelació salarial a canvi d’unes taules salarials. El 2017 han començat les negociacions del nou conveni i la patronal està en una posició immobilista no pretenent cap pujada per al 2017 i uns augments mínims del 0,5 per cent pel 2018,  del 0,75 per cent per al 2019 i del 1 per cent per al 2020, eliminant el complement d’antiguitat de 1 per cent anual”.

Foto portada: concentració a la plaça Sant Roc, aquest dimecres. Autor: David B.