FGC Gracia

Concurs per urbanitzar l’espai guanyat pel soterrament dels FGC a Can Feu

L’Ajuntament ha aprovat les bases d’un concurs de projectes d’arquitectura per urbanitzar tot l’espai que apareixerà gràcies al soterrament del ferrocarril entre Can Feu i Gràcia.

El projecte comptarà amb un pressupost de licitació de més de 205 mil euros finançat al 50 per cent pel Fons de Desenvolupament Regional de la Comissió Europea mitjançant l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). Es preveu que al desembre es pugui adjudicar el projecte.

La nova llosa que apareixerà quan s’haurà finalitzat el soterrament del ferrocarril “és una nova oportunitat per crear un nou espai públic verd i de gaudi, que ha de connectar els dos costats de la via, però també implica l’entrada, longitudinalment, del parc de Can Feu cap al centre de la ciutat”.

El tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, ha explicat “la importància estratègica que té aquesta entrada de la ciutat com a porta que hem de transformar en un espai agradable i de benvinguda, en el nostre rebedor, però també com a nou espai públic de gaudi per als dos barris, que tornaran a donar-se la mà físicament”.

Elements estratègics

Els participants en el concurs del projecte hauran de tenir en compte que han de projectar els nous espais verds, saludables, amb confort, de qualitat ambiental i fent atractiu el recorregut a peu i amb bicicleta, reforçant l’estructura en xarxa verda a Sabadell.

Hauran de connectar parcs i espais verds, entrellaçant la xarxa verda formant un continu d’espais verds des del parc de Can Gambús – parc de Can Feu fins al Centre. També han de connectar transversalment els barris de Can Feu, de Gràcia i projectar i disposar d’un nou espai lliure, no existent fins a l’actualitat.

Foto portada: vies de FGC al seu pas pel barri de Gràcia-Can Feu. Autor: David B.