Foto portada: el Parc Taulí. Autor: David B.

Condemnen el CatSalut per un mal diagnòstic al Parc Taulí

El jutjat de primera instància de Barcelona ha admès parcialment la demanda formulada per la família d’un home de 83 anys que va morir d’una hemorràgia cerebral el 2012 després d’un cop al cap per una caiguda i de ser atès al Parc Taulí de Sabadell.

El jutjat condemna al CatSalut a indemnitzar la família amb 20.898 euros més interessos pels danys morals causats.  Els fets van tenir lloc el 22 de desembre de 2012 quan l’home va ingressar al centre sanitari amb un fort cop al cap i una ferida a la cara i va ser donat d’alta poc després de cosir-li la ferida i fer-li una ecografia simple sense practicar-li més proves ni deixar-lo en observació tot i la seva edat i antecedents mèdics (patia la malaltia de Parkinson i prenia anticoagulants). Tres hores més tard, l’home va tornar a ser ingressat en perdre el coneixement a casa seva i va morir l’endemà d’una hemorràgia cerebral.

El tribunal considera provat que l’atenció mèdica que va rebre l’home no va ser la correcta i que el retard diagnòstic de cinc hores va suposar una pèrdua d’oportunitats per assegurar la supervivència del pacient, però no que aquest mal diagnòstic provoqués la seva mort.
La sentència recull que tot i que en el primer ingrés s’hagués efectuat un TAC cranial al pacient i se l’hagués mantingut en observació, com marca el protocol mèdic, no s’hauria canviat l’evolució ni el pronòstic del pacient ni s’hagués evitat la seva mort posterior. En aquest sentit, assenyala que l’únic tractament de la hemorràgia hagués estat un drenatge quirúrgic que en aquest cas estava contraindicat per la seva localització i grandària.

Foto portada: aspecte de l’Hospital Taulí. Autor: David B.