Mani presos 15-O. Autor: David B.

Convoquen una protesta contra la inhabilitació de Torra que “s’allargarà tant temps com calgui”

La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana, Sabadell per la Independència, i Òmnium Cultural preparen una protesta aquest vespre davant la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. L’ANC assegura que és “la gota que fa vessar el got” després de “l’enèsim atac a la sobirania del poble català” i anima la ciutadania a “plantar-se”. 

L’acció començarà a dos quarts de vuit del vespre a la plaça Sant Roc i s’anima a assistir-hi “preparats per estar-s’hi tant temps com faci falta en una acció de protesta no-violenta”. L’organització anima a portar seients i ha preparat un servei d’avituallament tot recomanant assistir-hi amb aigua o ganyips. Així mateix recorden que cal respectar les mesures sanitàries (mascareta i distància de seguretat). L’ANC considera que és l’enèsim atac judicial:

“L’Estat espanyol, mitjançant el braç judicial, ha dut de manera vergonyosa el nostre president a judici i ens l’ha inhabilitat per defensar la llibertat dels presos polítics”.

Consideren, com Torra, que es tracta del “cop d’estat a la democràcia més gran des del 1978” i avisen que no ho permetran malgrat que les institucions catalanes l’acabin acatant.

Foto portada: la plaça Sant Roc, a l’octubre de 2019, quan es va conèixer la sentència del judici al procés. Autor: David B.