Foto portada: pantà de Sau. Foto via @aiguessabadell via Twitter.

Crida a moderar el consum d’aigua davant la manca de pluges

L’empresa Aigües Sabadell fa una crida a fer un consum responsable de l’aigua davant la persistent manca de pluges. En un sol mes, les reserves dels embassaments de les conques que abasten Sabadell han passat del 54 per cent al 47 per cent de la seva capacitat. Hi ha aigua per a sis mesos si no plou ni neva res.

Les conques internes de Catalunya abasten Sabadell i la majoria de l’àrea metropolitana de Barcelona, en total el 80 per cent de la població catalana. La capacitat s’ha reduit del 54 per cent al 47 per cent en un mes. L’Agència Catalana de l’Aigua se situa així en estat de prealerta de sequera.

En aquest context, Aigües Sabadell demana fer un ús racional de l’aigua, tenint en compte però que el consum mitjà a Sabadell és dels més baixos de l’entorn. A Sabadell cada ciutadà consumeix 97 litres d’aigua per persona i dia, mentre que a Barcelona el consum mitjà és de 102 litres per persona i dia, el de Madrid de 131 o el de París de 120, segons dades d’Aigües Sabadell.

Reforçaran els consells per reduir el consum

L’empresa reforçarà la difusió de consells i pràctiques responsables als participants del programa educatiu EDUCASSA, difondrà consells pràcticas de consum responsable a tots els seus canals, com la factura, la pàgina web o el perfil a Twitter. Gairebé tota l’aigua que es consumeix a Sabadell prové dels rius Ter i Llobregat.

Foto portada: pantà de Sau. Foto via @aiguessabadell via Twitter.