Foto portada: un usuari del ferrocarril fent una foto als membres de la Plataforma. Autor: David B.

Demanen que es torni a les tarifes de transport de l’any 2013

La Plataforma Stop Pujades Transport ha tornat a portar la seva reivindicació a diverses estacions de l’àrea metropolitana.

En el cas de Sabadell la concentració s’ha dut a terme aquest dimecres al vespre a l’entrada del vestíbul de l’intercanviador de la plaça Espanya, on conflueixen l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Renfe Nord.

La plataforma critica que “després de tres anys de congelació tarifària, gràcies en gran part a la mobilització popular de l’any 2014, l’Ajuntament de Barcelona, ​​l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la intervinguda Generalitat de Catalunya han acordat una nova pujada de les tarifes del transport, de més d’un dos per cent en tots els abonaments generals, llevat de la T-Jove i l’abonament per a persones sense feina”.

La Plataforma Stop Pujades Transport veu inacceptable que els usuaris hagin de pagar la manca de finançament públic i el deute acumulat fruit de la mala gestió.

Els concentrats exigeixen a les administracions “que aturin aquesta pujada, acordada a només tres dies d’acabar l’any, i que les tarifes tornin a les del 2013, per poder obrir una taula social que permeti generar unes tarifes d’acord amb el poder adquisitiu de la majoria d’usuaris, en uns moments marcats per l’elevat atur, la precarietat econòmica i laboral i els baixos ingressos, per assegurar que el transport públic sigui un servei bàsic i no un luxe”.

Els membres de la Plataforma realitzaran assemblees informatives cada dilluns a les 8 del vespre a Can Capablanca.

Foto portada: un usuari del ferrocarril fent una foto als membres de la Plataforma. Autor: David B.