Foto portada: efectiu en un dels escorcolls. Autor: Mossos / cedida.

Desarticulen una banda que col·locava dispositius de seguiment en cotxes d’empresaris per assaltar-los

Els Mossos d’Esquadra han detingut nou persones a Sabadell, Barcelona i Barberà del Vallès acusats de tres robatoris amb violència i intimidació i d’un delicte contra la salut pública. El grup utilitzava dispositius electrònics per seguir empresaris i assaltar-los.

El 21 de maig dues persones van patir un robatori violent a l’interior d’un aparcament a Barcelona. Els van robar 12.000 euros en metàl·lic i altres objectes de valor. Una de les víctimes era un empresari que es dedica a la gestió d’actes musicals a escala internacional i portava a sobre la recaptació d’una festa duta a terme en un local d’oci. Els investigadors van descobrir que els presumptes lladres havien col·locat un dispositiu de control al vehicle de les víctimes per seguir-los.

L’operatiu policial ha durat quatre mesos, entre el 21 de maig i el 21 de setembre, finalitzant amb la desarticulació del grup detenint nou persones d’entre 26 i 43 anys i nacionalitats espanyola i marroquina. Durant la investigació es va validar que l’organització s’havia especialitzat en l’ús de dispositius electrònics de seguiment per determinar l’activitat de les víctimes i les seves rutines. A més, per cometre els robatoris empraven vehicles sostrets i intimidaven les víctimes amb armes de foc, reals o simulades, fent a més servir credencials policials i peces de roba de diferents cossos policials per fer-se passar per agents.

Marihuana i haixix

El 21 de setembre es van fer set escorcolls a Barberà,  Sabadell i Barcelona. A més, van localitzar una plantació de 150 plantes de marihuana, 540 quilos d’haixix, material per sostreure vehicles, tres armes de foc simulades i una de real, una pistola elèctrica, defenses extensibles i diverses peces de roba de la Guàrdia Civil.

Presó pels tres líders

Tres dels arrestats, els presumptes líders de l’organització, van ingressar a presó mentre que els sis restants han quedat en llibertat amb càrrecs.

Foto portada: efectiu en un dels escorcolls. Autor: Mossos / cedida.