Foto portada: rotonda sobre la C58, entre Sabadell i Badia.

Detingut per conducció temerària i fugir de la policia sense tenir carnet

Els Mossos van detenir fa uns dies a la C-58 al seu pas per Sabadell un home de 47 anys i veí de Ripollet per un presumpte delicte de conducció temerària. Mai havia tingut, a més, carnet de conduir. Addicionalment, va cometre un presumpte delicte de resistència i/o desobediència als agents de l’autoritat. L’home, de 47 anys i natural d’Algèria, conduïa sense cinturó, manipulava el mòbil i va fugir sense fer cas a les indicacions dels policies.

Els fets van ocórrer el dia 8 de març a les 14.30 hores, a l’autopista C-58, al seu pas per Sabadell. Malgrat les indicacions dels policies, el conductor  va fer cas omís i no es va aturar. Segons la policia, va començar una sèrie de maniobres evasives que van ser perilloses per la resta de conductors, accelerant de forma considerable i envaint els altres carrils de la via, provocant frenades d’emergència i maniobres d’esquivada.

El conductor va agafar una sortida cap a la carretera N-150, on va ser interceptat. Va ser detingut. Llavors la policia va saber que mai havia tingut permís de conduir i li van trobar diversos telèfons mòbils, DNI i altres objectes procedents de robatoris, alguns fets aquell mateix migdia. El detingut va ser posat a disposició judicial i ara està en llibertat amb càrrecs.

Detingut per falsificar documents

El mateix dia, una patrulla de la mateixa Àrea Regional de Trànsit va veure com un home en motocicleta avançada la patrulla que feia un control i la resta de cotxes fent zig-zag i sense respectar les distàncies de seguretat. Van fer comprovacions i van descobrir que les plaques de matrícula no corresponien a una moto, sinó a un turisme donat de baixa. Els agents van aturar el conductor, que inicialment va fer cas omís. Un cop aturats en un lloc segur, l’infractor va dir als agents que l’error en la placa era del taller a on havia portat la motocicleta i que ell no n’era conscient. Als registres policials li constava un antecedent idèntic en el qual l’individu havia donat la mateixa explicació.

Els agents el van denunciar per falsificar un document públic, i per infraccions, a més de conducció sota els efectes de l’alcohol, ja que va donar positiu. La moto va quedar immobilitzada. El denunciat és veí de Sant Cugat, té nacionalitat espanyola i 41 anys, i està a l’espera de ser citat pel jutge.

Foto portada: rotonda sobre la C-58, al terme municipal de Sabadell.