Memorial Alex Seglers. Autor: Aj.

Dolors Bramon i la fundació Mescladís, guardonats amb el 6è Memorial Àlex Seglers

Aquest dimecres Dolors Bramon i la Fundació Ciutadania Multicultural Mescaldís han rebut el sisè Memorial Àlex Seglers, en un acte celebrat, com és habitual, a la Casa Duran.

L’Ajuntament ha guardonat la filòloga, historiadora i professora Dolors Bramon i la fundació Mescladís amb el Memorial Àlex Seglers 2017. El premi reconeix aquellles persones o entitats que treballen per garantir la convivència a Catalunya.

En el cas de Bramon, el jurat destaca “la seva tasca de donar a conèixer l’islam des d’un enfocament cultural i religiós i per com el seu treball acadèmic, en permanent contacte amb les comunitats i la realitat social, esdevenen inspiradors i motivadors en la lluita contra la islamofòbia”.

Pel que fa a la Fundació Ciutadania Multicultural Mescladís, el jurat valora “la seva tasca cohesionadora i d’atenció a col·lectius de persones en situació de vulnerabilitat, fomentant la integració i la convivència com a base de les relacions humanes igualitàries”. El guardó l’ha recollit el president de l’entitat, Martín Habiague.

Els premiats han estat seleccionats per un jurat que ha valorat 12 propostes rebudes per part de diferents entitats. El guardó del 6è Memorial Àlex Seglers consisteix en un plat d’art de la ceramista Maria Bosch pintat per l’artista Josep Madaula.

Foto portada: guardonats, familiars d’Àlex Seglers, regidors i l’Alcalde, en l’entrega dels premis. Autor: Ajuntament/cedida.