Foto portada: material trobat a casa del neonazi per la Policia Nacional. Autor: cedida.

Dos anys i mig de presó per difondre tesis neonazis per internet i tinença il·lícita d’armes

Un jutjat penal de Barcelona ha condemnat a dos anys i mig de presó un veí de Sabadell per la difusió a través d’una web de contingut neonazi i per tinença il·lícita d’armes. L’home administrava una pàgina amb nombrós contingut xenòfob i a casa guardava desenes d’armes prohibides i sense cap tipus de permís. També haurà de pagar una multa de 1.080 euros, es clausurarà la web i el jutjat es quedarà bona part del material feixista decomissat.

Segons la sentència, Jesús A.E., va ser, entre el gener i el juny del 2013, l’administrador d’un blog anomenat ‘Europa Despierta!’ a través de la web divisionbarna88.blogspot.com, des de la qual difonia documents, fotos, vídeos, notícies i opinions de “caràcter ofensiu, denigrant i vexatori” contra immigrants, musulmans, jueus i subsaharians, entre altres minories, a més de defensar la supremacia de la raça ària. També pretenia crear sentiments d’animadversió, agressivitat, hostilitat i tracte desigual injustificat contra aquests col·lectius i difondre les tesis del règim nazi. L’encapçalament de la web deia entre altres coses el següent:

“Hermanos blancos del mundo levantos contra el puño amenazador y aplastemos de una vez a nuestro enemigo sieg heil por España por Europa!”.

El jutge considera condemnables almenys vuit articles d’opinió, així com enllaços a altres webs similars. La web del condemnat tenia més de 30.000 visites fins el juny del 2013, amb una ràtio d’unes 2.500 visites mensuals.

Imatgeria nazi i armes

Aquell mateix mes es va fer un registre policial a casa del sospitós, a Sabadell, on se li van decomissar diversos discs durs, ordinadors i memòries USB, on se li van trobar nombroses fotos, imatges i vídeos nazis. També se li van decomissar una pistola, armes d’aire comprimit, desenes d’armes blanques com espases, navalles, ganivets, matxets i katanes, armes de defensa, porres, bats, i dos esprais d’autodefensa. També tenia banderes espanyoles preconstitucionals i nazis, CD de música RAC i llibres i material feixista (més info: ‘Detienen en Sabadell a un neonazi con más de 100 armas‘).

El sospitós va declarar al judici que el blog no era seu, que només va penjar fotos de la Segona Guerra Mundial, però no va escriure res. Sobre les armes, va explicar que porta més de 25 anys col·leccionant-les i que és aficionat a les arts marcials, però mai les ha utilitzat. A més, va dir que tenia més material a banda del nazi, com el referit als EUA o a la URSS.

El magistrat considera demostrat que l’acusat patia un trastorn esquizofrènic, del que era tractat, mantenint les funcions psíquiques superiors però amb una lleugera disminució de la seva capacitat per interpretar la realitat i d’actuar segons el seu enteniment. El noi va dir que a més d’esquizofrènia, té agorafòbia, crisis d’ansietat i manies persecutòries.

Foto portada: material trobat a casa del neonazi per la Policia Nacional. Autor: cedida.