Foto portada: un menjador escolar. Autor: Crida / cedida.

Així distribuirà l’Ajuntament les 5.400 targetes moneder que supleixen les beques menjador

L’Ajuntament començarà a distribuir les targetes moneder que substitueixen les beques menjador a partir de dimecres, si tot va bé. Es tracta de 5.400 targetes que si es començaran a distribuir des dels propis centres escolars. Es citarà les famílies des del consistori. 

El consistori trucarà les famílies beneficiàries de les beques menjador, que ara podran suplir la mancança de menjadors a través d’aquestes targetes. Tot plegat es posarà en marxa, això sí, gairebé dues setmanes després del tancament de totes les escoles del país. Però amb caràcter retroactiu.

On i quan s’entregaran?

L’Ajuntament assegura que té a punt l’operatiu per distribuir les targetes, en total 5.400. Si arriben demà, el compromís d’Educació és aquest, es començarà a trucar a les famílies per citar-los i lliurar-les les targetes. El lliurament es farà als propis centres educatius i a partir de dimecres establint data, hora i lloc i guardant les mesures de seguretat de protecció i distanciament social establertes per la situació de pandèmia.

Si a Sabadell les targetes han de suplir les beques de 5.500 alumnes, a nivell català la xifra ascendeix fins les 160.000 persones. Es carregarà a cada família l’import de la prestació diària pel total de dies que es prevegui que duri el tancament. La mesura serà vigent fins que es tornin a obrir les escoles i s’aniran carregant a mesura que passin els dies. L’import que s’ingressarà en les targetes és amb caràcter retroactiu des que es van tancar les escoles, el divendres 13 de març inclòs. Aquestes targetes cada família podrà utilitzar-les per comprar aliments en qualsevol establiment.

Prestacions urgents

El consistori assegura que, mentre no han arribat les targetes, garanteixen l’alimentació dels infants amb beca menjador a través de prestacions d’urgència social.

Foto portada: un menjador escolar. Autor: Crida / cedida.