40 Aniversari Joaquim Blume. Autor: David B.

Bargalló (Educació) augura saturació als menjadors escolars el pròxim curs

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, assumeix que l’any vinent hi haurà problemes de saturació als menjadors de les escoles públiques, donat que es pretén augmentar al 70 per cent el cost que la Generalitat subvenciona de les beques menjador. L’autoritat ho ha explicat mentre recorria els passadissos de l’escola Joaquim Blume, que celebra els 40 anys del seu naixement. 

El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, ha assistit a l’acte de celebració del 40è aniversari de l’escola sabadellenca Joaquim Blume, al barri de Sol i Padrís. Acompanyat de part del professorat, l’alcaldessa de Sabadell i membres de l’oposició, Bargalló ha fet un recorregut per les instal·lacions de l’escola. En arribar a la biblioteca, que el centre es veu obligat a utilitzar també de menjador infantil per falta d’espai, el conseller ha indicat que augura un destí més amarg pels menjadors públics de totes les escoles de Catalunya.

“Ara menja molta gent a les escoles”, ha indicat. “Però l’any que ve becarem el 70 per cent, abans en becàvem el 50 per cent. Això farà venir encara més gent”, ha explicat.

El conseller, d’altra banda, ha lamentat que “a totes les escoles no podrem intervenir”. Tampoc contempla com a solució augmentar els barracons: “les aules prefabricades es cronifiquen”, ha declarat. L’Associació de pares i mares (AMPA) de l’escola, per la seva part, li ha fet arribar a ell i a l’alcaldessa de Sabadell un document on detallen totes les consideracions que l’escola voldria fer arribar a la Generalitat.

40 anys de l’escola Joaquim Blume

L’escola Joaquim Blume, al barri de Sol i Padrís, ha celebrat els 40 anys de la seva creació en un acte al pati de l’escola, on hi han intervingut alguns mestres, el director del centre, pares i algun exalumne. Tots ells han fet referència a la tasca d’inclusió social i al respecte per la diversitat que defineix l’escola.

40 Aniversari Joaquim Blume. Autor: David B.
Acte de celebració del 40è aniversari. Autor: David B.

Per la part institucional els parlamentaris han estat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que ha agraït la tasca del centre durant tots aquests anys, i el conseller Josep Bargalló, que ha assegurat que la Joaquim Blume “és una bona escola, una escola on s’aprèn i que treballa pel talent”.

Han amenitzat l’acte els nens que formen part de l’Orquesta Simfònica del Vallès a través del projecte Acordant. A més, els nens de sisè han creat entre tots una estructura per simbolitzar la unitat del centre. En acabar, el director ha convidat a tothom a gaudir dels petits “jocs olímpics” que el centre ha format per retre homenatge a Joaquim Blume.

Foto portada: Bargalló, aquesta tarda. Autor: David B.