Presentació de la 2a Fira sobre l'FP a l'Escola Industrial. Autor: A. Pujadas.

La segona Fira de la FP permetrà conèixer més de 80 cicles formatius

Fira Sabadell acollirà els dies 1, 2 i 3 de març la segona edició de la Fira de Formació Professional. Les bones xifres de la primera edició avalen la repetició de la fira i l’Ajuntament anuncia que “ha vingut per quedar-se”.

La segona Fira de la Formació Professional permetrà als alumnes, treballadors i aturats conèixer l’oferta d’FP que s’imparteix a Sabadell i a la comarca. Com a novetat d’enguany, s’incorporen els centres del Consell de l’FP i de l’Ocupació de la Conca del Ripoll i de la Riera de Caldes. La fira l’han presentat aquest dimecres el tinent d’alcalde Joan Berlanga, la regidora de Joventut, Míriam Ferràndiz, i el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, a l’IES Escola Industrial.

En aquesta edició hi haurà 21 xerrades organitzades per les diferents branques professionals i faran referència a més de 80 cicles associats. També hi haurà sis punts d’atenció personalitzada amb el personal de Joventut de l’Ajuntament; les atencions seran de 15 minuts. Una altra novetat d’aquest any és que hi haurà alumnes o exalumnes dels diferents cicles formatius que permetran als assistents conèixer de primera mà un grau en concret. Els assistents també hi trobaran un espai de trobada amb empreses i gremis.

Ferràndiz, Berlanga i Navarro, aquest dimecres. Autor: A. Pujadas.
Ferràndiz, Berlanga i Navarro, aquest dimecres. Autor: A. Pujadas.

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació Joan Berlanga considera que el nombre de cicles d’FP que s’imparteixen a Sabadell són insuficients, “hi ha llacunes importants que cal ampliar”, assegura. Per exemple, Berlanga ha explicat que l’hostaleria no té una formació reglada, o que a la ciutat “no tenim cicles específics d’energies renovables”. En aquesta línia, el tinent d’alcalde ha explicat que “dissortadament molts nois volen fer cicles formatius i també queden fora d’aquests cicles perquè l’oferta no és suficient”.

L’any passat van assistir a la fira 975 persones i segons el consistori la valoració va ser molt positiva, amb 4,2 punts sobre 5 (més info: ‘Un miler de joves passaran per la fira ‘Apropa’t a l’FP’ a la recerca d’itinerari formatiu‘). L’accés a la fira serà lliure. Els dies 1 i 2 de març obrirà de 9 a 19 hores i el dissabte dia 3 de 10:30 a 14 hores.

Foto portada: Els regidors visitant les instal·lacions de l’Escola Industrial. Autor: A. Pujadas.