Robles (Educació), sobre les escoles bressol: “Comencem el curs amb seguretat”

L’Ajuntament ha hagut de fer front a una despesa de 150.000 euros addicionals per adaptar les escoles bressol municipals als requisits esdevinguts de la pandèmia del coronavirus. El regidor d’Educació, Manuel Robles, ha assegurat que el curs s’iniciarà “amb normalitat i seguretat”.

Comença el compte enrere per encetar un curs atípic a les escoles bressol municipals (i a les privades). L’Ajuntament ha hagut d’invertir 150.000 euros per donar resposta a les noves necessitats sorgides de la pandèmia, destinats a “incrementar professionals per atendre els infants i garantir els grups estables, material d’higiene i prevenció com les mascaretes, hidrogels, i altres materials imprescindibles per distribuir espais”.

El regidor d’Educació al consistori sabadellenc, Manuel Robles, ha assegurat, en declaracions a aquest digital, que el personal del servei d’Educació treballa de la mà dels centres per poder garantir la màxima seguretat a les llars d’infants.

“Treballem perquè aquests equipaments municipals siguin còmodes i segurs, com ho han estat sempre. Es preveu que entre els dies 8 i 10 de setembre hi hagi un període de familiarització en aquests centres i a partir del 14 de setembre podrem començar ja un curs amb normalitat i seguretat.”

Cada escola bressol municipal ha elaborat el seu pla d’obertura i organització del curs 20-21 específic en funció de la seva realitat, seguint les directrius establertes per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell. Aquests plans “busquen l’equilibri entre protecció de la salut de les persones als centres educatius, la correcta gestió de la pandèmia i el dret de tots infants de les escoles bressol a una educació de qualitat”, ha informat l’Ajuntament.

L’atenció serà 100% presencial, amb unes ràtios que fixen un màxim de 20 infants per aula i es prioritzaran les activitats a l’aire lliure. Les entrades i sortides del centre es faran de forma esglaonada en diferents horaris i habilitant diversos accessos com la porta d’entrada principal o la zona del pati que dóna directament a les aules. A cada centre hi haurà cartells que recordin les mesures a seguir.

A les aules, l’organització s’ha elaborat amb grups de convivència estables amb el seu tutor o tutora. En el cas dels infants més petits del centre el servei de menjador i dormitori es farà a la mateixa aula. És per això que també s’ha fet una reorganització del personal i una adaptació dels espais que permeten l’enfosquiment d’aules per convertir-les en espai de dormitori, amb nous llits mòbils.

Foto portada: Robles, en una imatge d’arxiu. Autor: David B. 

Comments are closed.