Concentració Escola Samuntada. Autor: David B.

Tallen la Gran Via contra la segona línia a l’escola Samuntada, que es quedarà amb una sola línia

Famílies de l’escola Samuntada han tallat aquest dimarts el trànsit de la Gran Via davant de la seu dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental durant 30 minuts per reivindicar una escola pública de qualitat i en contra que s’obri una segona línia a l’escola. Finalment el centre es quedarà amb una sola línia el curs 2020-2021. 

L’AMPA de l’escola Samuntada de Sabadell assegura que “una segona línia posaria en risc la seguretat i el benestar dels alumnes i faria inviable el projecte educatiu”. D’una banda, les famílies del Samuntada adverteixen que l’escola no disposa d’algunes mesures bàsiques de seguretat i accessibilitat com ara sortides d’emergència, rampes o ascensors, i que un increment en el número d’alumnes agreujaria encara més la situació.

Els pares denuncien que “després d’haver hagut d’assumir dos bolets de P3 els darrers dos cursos, amb augment de ràtio inclòs, les instal·lacions es troben al límit de la seva capacitat”. Asseguren que “tenen alumnes d’infantil fent classe en aules de primària no adaptades, han perdut espais obligatoris segons la normativa d’escola pública, com ara l’aula polivalent, i tenen el menjador escolar superant el màxim d’usuaris permès”.

“El projecte educatiu -que encara s’està consolidant i que s’ha dissenyat per a una escola petita i familiar- no és viable amb una segona línia, i que tot l’esforç i els avenços aconseguits poden quedar en no-res”, apunta l’AMPA.

L’AMPA de l’escola assegura que en una reunió amb el director dels Serveis Territorials, Jesus Viñas i amb la direcció del Samuntada “va assegurar que l’escola es quedaria com estava i que no superaria mai els 11 grups entre infantil i primària. Actualment, l’escola Samuntada ja ha assolit aquest límit d’11 grups”. La concentració ha comptat amb el suport de l’Associació de Veïns de la Creu Alta.

Després de la reunió s’ha conegut que finalment el curs tindrà només una línia de P3 el curs 2020-2021. La decisió ha estat ben rebuda tant per la direcció del centre com per l’associació de mares i pares.

Foto portada: pares i alumnes tallant la Gran Via. Autor: David B.