Foto portada: un moment de la concentració, aquest dilluns. Autor: E.Barnola.

4.000 persones es concentren a Sabadell contra les detencions dels 9 CDR

  • L’anomenat Comitè de Defensa de la República demana la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch. 
  • Crítiques al PSC i Podemos per no rebutjar l’operatiu judicial i policial de la Guàrdia Civil. 

Després de dos anys, com aquells vespre de la tardor del 2017, l’independentisme ha aplegat milers de persones s’han concentrat a la plaça Sant Roc per rebutjar les detencions de membres del CDR d’aquest matí. 

La convocatòria ha aplegat dirigents de Junts per Catalunya, com la diputada a Madrid Laura Borràs i el diputat Eduard Pujol, el diputat de la CUP Carles Riera, d’Esquerra Republicana o l’Assemblea Nacional Catalana. No obstant, la lectura del manifest ha anat a càrrecs d’activistes del CDR de Sabadell, visiblement emocionats.

“Les detencions seran la clau de volta per construir una nova sobirania popular que ens permeti viure lliures i dignes”, ha assegurat el portaveu del CDR.

Han lamentat que els Mossos d’Esquadra s’hagin prestat a una “clara col·laboració” amb la Guàrdia Civil i han demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch. També han tingut paraules contra l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la seva sòcia a Podemos, Marta Morell. “No han condemnat aquests fets intolerables i repressius que hem patit i seguim patint les veïnes i veïns de Sabadell”, han assegurat. “No és un atac contra l’independentisme sinó un embat d’un règim demofòbic i feixista que vetlla per mantenir un model al servei dels poderosos i que només podem mantenir reprimint la societat civil organitzada”, sosté.

Dos sabadellencs, deixats en llibertat

La concentració s’ha allargat a l’espera de l’arribada de dos sabadellencs detinguts durant l’operatiu d’aquest dilluns. Després de declarar han estat deixats en llibertat. Finalment, però, no han assistit a la concentració i la trobada s’ha tancat.

Foto portada: dos membres del CDR, durant la seva intervenció. Autor: David B.