Galetes Rebost

El dispositiu especial d’alimentació infantil ja està en marxa

L’ajuntament de Sabadell, amb col·laboració del Rebost Solidari i diverses entitats, ha posat en marxa un any més un dispositiu especial per tal de garantir l’alimentació als infants durant les vacances d’estiu. Es reforçarà la distribució de lots d’aliments a les famílies, targetes de prepagament per comprar productes frescs i a més, s’han habilitat sis casals durant l’agost que faran servei de menjador.

Aquest any el dispositiu arribarà a 89 nens més que l’any passat, un total de 919 menors. Les tres accions que durà a terme l’ajuntament són complementaries i, per tant, en alguns casos, alguns nens tindran més d’una. Segons el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, des de l’Ajuntament es vol lluitar contra la pobresa i l’exclusió allà on fa més mal que és en els infants i els adolescents.

Lots, targetes i casals amb menjadors

Hi haurà sis lots per a l’alimentació infantil repartits en quatre lliuraments. Un al juny, dos al juliol i un a principis de setembre. El lliurament el faran els voluntaris de tres entitats membres del Rebost Solidari: Creu Roja, Associació Bona Llavor Diaconia i l’Associació Antoni Estruch. El punt de distribució de la majoria dels lots serà a la Fira de Sabadell.

Les targetes de prepagament tindran 52 euros per infant i serà Creu Roja qui les distribueixi, encara que l’Ajuntament les finança.

Els sis casals amb servei de menjadors estan destinats tres a menors d’entre 3 i 12 anys i els altres tres a joves d’entre 12 i 16. Els tres primers es trobaran a les escoles públiques Calvet d’Estrella i Espronceda i a l’entitat de lleure Ludoteca Margarita Bedós. Hi haurà cabuda per a 80 nens. Per als joves d’entre 12 i 16 anys, també hi haurà 80 places disponibles a l’escola Alcalde Marcet (Can Puiggener) i a l’institut Jonqueres (Plana del Pintor) i al Centre Cívic de la Creu de Barberà.

Feina de l’Ajuntament i entitats

L’Ajuntament destinarà més de 43.000 euros als lots d’aliments, més de 30.000 a les targetes i més de 19.000 als casals. A aquesta quantitat cal sumar l’aportació d’altes institucions i entitats. Col·laboren amb el sistema de garantia alimentària la Creu Roja, Associació Antoni Estruch, Associació Bona Llavor Diaconia, Associació d’Aturats de Sabadell, Mercat Central, Obra Social “la Caixa”, Fundació Probitas, Fundació Pere Tarrés i Ludoteca Margarita Bedós.

Foto portada: galetes d’un lot alimentari del Rebost Solidari.