El diputat Pol Gibert. Autor: cedida.

El PSC critica les mesures per evitar la calor a les escoles bressol

El grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya considera que ni la Generalitat ni el govern municipal estan prenent mesures per solucionar l’impacte de l’onada de calor a les escoles bressol. Creuen que és un problema que no hi hagi un protocol que estableixi les mesures a dur a terme per garantir el benestar dels alumnes.

Segons el diputat vallesà i primer secretari del PSC Sabadell, Pol Gibert, “entenem que ni l’Ajuntament, i molt menys la Generalitat, han estat àgils a l’hora de preveure aquesta situació”. A més, afegeix que les AMP1As els han informat que les mesures aplicades per l’Ajuntament són insuficients.

El Partit Socialista de Catalunya ha presentat una proposta al Parlament de Catalunya perquè elaborin i donin a conèixer a tots els centres escolars un protocol per combatre les onades de calor. A més, demanen un estudi de les instal·lacions escolars per veure quines millores estructurals es poden fer per evitar les temperatures extremes.

Desentensa i mesures ineficaces

Segons Gibert, “cal destinar-hi recursos”. El departament d’Ensenyament va informar que l’onada de calor ha estat un fet puntual i que es pot combatre donant aigua als nens i no fer exercici físic. A més, afegeixen que l’Ajuntament hauria de millorar les instal·lacions de les escoles bressol perquè les altes temperatures posa en risc la salut dels nens.

Foto portada: el diputat vallesà i primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert. Autor: cedida.