Foto portada: els nous vehicles de la Policia. Autor: @policiasabadell via Twitter.

El SPPM-Cat denuncia de nou la situació de la Policia Municipal

El Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-Cat) de l’Ajuntament de Sabadell ha tornat a denunciar la “manca d’efectius” i la “precarietat” del servei que ofereix el cos de la Policia Local de la ciutat.

El sindicat policial ho ha fet després que aquest dilluns hagi tingut lloc un atropellament al centre de la ciutat on el vehicle implicat ha fugit i la patrulla de la policia sabadellenca ha trigat 40 minuts en desplaçar-se al lloc dels fets, segons el SPPM-Cat. Quan els agents hi han arribat ja no hi havia cap dels implicats en el succés. El sindicat policial assegura que degut a l’aposta del govern local per un cos de proximitat s’estan “deixant al descobert altres torns bàsics de treball”. En aquest senti ha revelat que entre les sis i les deu del matí només hi havia dues patrulles en actiu al municipi i una a la zona del rodal. “No tenim personal suficient per atendre tots els serveis que genera la ciutat”, ha afirmat el col·lectiu. Per tot plegat han tornat a demanat a l’executiu que escolti les seves demandes.
Recorden que per poder atendre la ciutadania de forma adequada farien falta uns 300 empleats. “El servei és precari, mentre tinguem 220 agents no es pot gestionar com s’està fent”, explica Xavier Bartolí, portaveu del Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-Cat) de l’Ajuntament de Sabadell a l’Agència Catalana de Notícies. Bartolí explica que aquesta mancança d’efectius també afecta el torn de nit i el de la tarda – vespre.

El portaveu del sindicat de policies ha explicat que aquesta setmana es tornaran a reunir amb els representants municipals per abordar de nou aspectes referents al calendari laboral del cos que fa mesos que està prorrogat. Amb tot, indica que no confien en poder avançar en d’altres aspectes. “Pretenen que les mancances que tenim les solucionem nosaltres a base de restriccions dels nostres drets”, apunta.

Foto portada: un vehicle de la Policia Municipal. Autor: cedida.