Ca n'Oriac comerc - Bosc de Can Deu. Autor: David B.

Els comerciants de Ca n’Oriac apadrinaran 100 arbres per reforestar el bosc de Can Deu

L’Associació de veïns de Sant Julià, l’Associació de vens de la Roureda, Ca n’Oriac Comerç, la Plataforma del Bosc de Can Deu i Nova Participació Sabadell han presentat un projecte per aconseguir plantar un centenar d’arbres i col·laborar en la reforestació del bosc del barri.

Després de tres anys de les fortes ventades que van destruir el bosc de Can Deu els veïns continuen reivindicant la reforestació i la municipalització del bosc perquè consideren que “és un patrimoni de Sabadell i és un pulmó verd de la ciutat”.

El president de la plataforma Nova Participació Sabadell, Ricardo Roso, ha manifestat que “en hem de mullar tots i fer alguna cosa pel bosc. Per això els veïns vam contactar amb els comerciants, que de seguida es van comprometre amb aquesta causa”.

El president de Ca n’Oriac Comerç, Miguel Tello, ha explicat que els 90 comerços participaran en l’apadrinament, un arbre per cada un dels establiments que formen part de l’entitat. Molt possiblement alguns comerços que no formen part de l’associació de comerciants participin en aquest projecte, arribant a un centenar d’arbres”.

Festa de plantació

Els membres de les diferents entitats han explicat que a mitjans de febrer duran a terme una festa, on es plantaran aquest centenar d’arbres. Es plantaran alzines, roures, pi pinyoner i pi roig, ja que són les espècies autòctones de la zona i volen acabar amb el pi blanc que és una espècie invasora i no deixa créixer la resta de vegetació.

Foto portada: representants de les entitats, aquest dilluns. Autor: David B.