Iaioflautes Taulí. Autor. David B.

Els iaioflautes protesten pel tancament de llits al Parc Taulí a l’estiu

Els iaioflautes de Sabadell han reivindicat a l’hospital Parc Taulí el tancament de llits que es farà durant l’estiu. Segons han expressat a la protesta, hi haurà menys llits tancats en comparació a altres anys, tot i que ho estaran des de mitjans de juliol fins a mitjans de setembre.

A través d’una manifestació pacífica, els iaioflautes han enganxat adhesius per tot l’hospital amb missatges com “ni un llit menys tancat per vacances”, “les retallades maten” o “la sanitat no es ven, es defensa”. La portaveu dels Iaioflautes, Teresa Ibáñez, assegura que juntament amb aquesta queixa de tancament de llits, també reivindiquen la seva negativa a l’avantprojecte que està presentant el conseller de Salut, Antoni Comín. “Està deixant entrar la gestió privada a la sanitat pública i estem totalment en contra”, afirma Ibáñez.

Iaioflautes Taulí. Autor. David B.
Iaioflautes enganxant els adhesius al Taulí. Autor. David B.

Volen aconseguir que la ciutadania sàpiga que succeeix. Ibáñez assegura que sí que han informat sobre el tancament de llits, però no durant quant de temps es farà. “No té cap sentit perquè ja se sap que hi ha problemes quan falten llits”, recalca. Els iaioflautes estan rebent el suport dels treballadors perquè tampoc veuen lògic aquest tancament.

Reivindicació pacífica

Ha sigut una reivindicació pacífica i tranquil·la, fins que la vigilància de l’hospital ha volgut fet fora als iaioflautes quan estaven enganxant adhesius, sense cap tipus d’escàndol, i s’ha presentat la policia i els Mossos d’Esquadra.

Fa un any que estic en una llista d’espera i cada cop estic pitjor i l’únic que et saben dir que és el que hi ha. Jo m’haig d’aguantar i si enganxo uns adhesius, a sobre, ens diuen que no puc. Això no té sentit”, assegura una de les iaiaflautes, que no ha volgut dir el seu nom.

Els iaioflautes consideren que la gent s’ha de queixar, però que haurien de posar reclamacions. Saben que hi ha deficiència per les retallades, pel tancament de llits o per la falta de professionals que fa que això no funcioni, però no hi ha moltes reclamacions a l’hospital. “Si això no funciona, continuarem fent entremaliadures”, puntualitza Ibáñez.

Foto portada: Iaioflautes enganxant els adhesius a l’entrada de l’hospital. Autor: David B.