Concentració pensions. Autor: Cedida.

Els jubilats es mobilitzen novament per unes pensions dignes

Aquest dilluns, unes 1.500 persones segons els organitzadors i 250 segons la Guardia Urbana, s’han concentrat a la plaça Sant Roc per reclamar unes pensions dignes.

Els concentrats han explicat que surten al carrer per defensar un sistema públic de pensions “que avui es troba en el punt de mira d’aquells que aspiren a fer negoci amb els fons privats”.

En el comunicat que han llegit a la plaça Sant Roc han manifestat que “sabem que el fons de reserva de la Seguretat Social ha estat liquidat per l’acció irresponsable del Govern del PP. Que quan Rajoy va arribar al Govern l’any 2011, la Seguretat Social tenia superàvit i un fons de reserva de més de 66.000 milions d’euros, i que a final de l’any passat es trobava ja pràcticament exhaurit. I sobretot sabem que  el Govern del PP és responsable d’instaurar un índex de revalorització de les pensions que ens ha portat un any més la vergonyosa i indigna pujada del 0,25 per cent”.

“S’ha de posar fi a les polítiques antisocials del PP i exigir que deixi d’endeutar la Seguretat Social. Per dir al senyor Montoro que no ens enganyarà amb la rebaixa de l’IRPF als pensionistes”.

Els organitzadors exigeixen també la derogació del factor de sostenibilitat i de l’índex de revalorització de les pensions salarials, l’eliminació de les exempcions i bonificacions a empresaris i la derogació d’unes reformes laborals que condemnen a les persones en actiu a la precarietat i posen en perill la sostenibilitat del sistema de pensions.

Finalment reclamen que les pensions s’actualitzin periòdicament almenys “en funció de la variació de l’IPC i no d’un ridícul 0,25 per cent que condemna als pensionistes a la pèrdua de poder adquisitiu i a un empobriment progressiu”.
Un cop acabada la concentració s’ha iniciat una manifestació amb tots els assistents a l’acte per la Rambla de Sabadell, el carrer de la República i el carrer Tres Creus fins arribar a la Tresoreria de la Seguretat Social. El proper 2 d’abril a les 12 del migdia hi ha convocada una nova concentració.

Foto portada: concentració d’aquest dilluns. Autor: Cedida.