Foto portada: Manuel Navas i Marta Morell, en la presentació del Fòrum de Democràcia Local. Autor: David B.

Els models de participació, a debat

La Casa Duran acollirà el Fòrum de Democràcia Local organitzat per la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i l’ajuntament de Sabadell, per reflexionar i debatre sobre les formes de participació ciutadana en el marc municipal.

Coincidint amb els actes del 50è aniversari de la FAVS, prop d’un centenar de persones participaran en els diferents debats i conferències que es duran a terme aquest divendres i dissabte (22 i 23 de novembre). El programa de divendres se centrarà en els models i la participació ciutadana, i comptarà amb la participació de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; del director General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, Ismael Peña; del cap de secció de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, Maria Garcia; la vicepresidenta de l’Associació Catalana de Municipis, Astrid Desset, i el president de la CONFAVC, Jordi Giró.

El segon dia de les jornades, tindrà una vessant més social, en la que es donarà veu a moviments socials com el moviment Marea Pensionista, Marea Blanca Catalunya i el Sindicat de Llogaters. Les jornades es clouran amb les paraules de la tinenta d’alcaldessa de l’Àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell i el president de la FAV, Manuel Navas.
Morell ha manifestat que “treballem per establir els mecanismes necessaris perquè la ciutat tingui les eines necessàries per poder participar en els afers públics d’una manera àgil i transversal”. D’altra banda, el president de la FAV, ha apuntat que “fins ara, algunes experiències de participació a la ciutat no han anat bé. Aquestes jornades son un inici per començar a treballar en la participació dels ciutadans en la vida pública i segurament, no seran les darreres”.

Foto portada: Manuel Navas i Marta Morell, en la presentació del Fòrum de Democràcia Local. Autor: David B.