Foto portada: el refugi de Malniu.

Els sabadellencs que es van perdre a la Cerdanya no hauran de pagar el rescat

La parella de sabadellencs que es va perdre el 27 d’octubre al Puigpedrós, a la Cerdanya, no hauran de pagar el seu rescat (més info: ‘Busquen dos sabadellencs perduts a la muntanya‘). 

Així ho ha decidit la direcció general de Prevenció i Extinció d’Incendis després que un informe dels Bombers argumentés que els excursionistes no van incomplir cap dels tres supòsits fixats en la normativa: no portar l’equip adequat, demanar els serveis de salvament sense justificació o anar per zones que estiguin senyalitzades com a perilloses o d’accés prohibit.

Segons han confirmat a l’ACN fonts dels Bombers de la Generalitat, el fet que la responsable del refugi de Malniu els advertís del mal temps que feia no és prou motiu com per considerar que van ser imprudents i hagin de pagar el rescat.
El dispositiu per rescatar aquesta parella va mobilitzar un centenar de persones de diferents cossos. L’home i la dona van aguantar dues nits amb temperatures de fins a set graus negatius. Un helicòpter de la Gendarmeria francesa els va localitzar finalment a la zona de Malforat el 29 d’octubre. Portaven roba d’abric, aliments i líquids.

Durant el 2018 els Bombers han remès factura per tres incidents, dos per avisos falsos o innecessaris i un tercer per escalada en una zona tancada per esllavissades. Els Bombers argumenten que anaven ben equipats i que van demanar ajuda per motius justificats.

Foto portada: el refugi de Malniu.